Segítséget kérek
-
arkkansas #10468 nekem is van pár problémám:
egy laptopot meg egy desktop gépet akarok összekötni UTP kábellel. vmi kínja van a laptopnak, mert dinamikus IP-vel nem lehet összekötni, azt írja ki: nem sikerült az IP megújítása. no erre adtam neki fix IP-t, hogy fagyjon le a MS székháza :)
de azzal se megy. (a kábel tuti jó, más géppel ment az adattranszfer)
beírom a konfigot:
laptop
IP 111.111.111.1
subnet mask 255.0.0.0
gateway 223.1.1.1
prim. DNS 223.1.1.2
sec. DNS 223.1.1.3
desktop
IP 111.111.111.2
subnet mask 255.0.0.0
gateway 223.1.1.1
prim. DNS 223.1.1.2
sec. DNS 223.1.1.3
sajna ebben az esetben a workgruop-ban mindkét gép csak magát látja, én meg nem tudom, mit kell másképp állítgatni fentieken. nem lenne ez bonyolult, de az én tudásom sajna kevés hozzá. Ha vmi e-bookja vagy bármi hasonló doksija lenne vkinek, az is jó lenne, mert a win helpje elég tré. egy normális könyv alapján már magam is boldogulnék vele (bár dunsztom sincs, dinamikus IP-vel miért nem viszi. Tűzfalat, vírusirtót, stb. lelőttem, sőt a realtek lan kártyát is újratelepítettem, egyébként uaz a típus mind2 gépen. cím vagy egyéb ütközés nincs a kindóz szerint, és a hardware jól muxik szerinte. fix IP-vel netezni is jól tudok, dinamikussal még nem próbáltam. az a röhej, hogy egyik gépről sem megy a másikra a "belépés" a könyvtárakba, pedig mindegyik gépnél a gyökér meg van osztva.) PLS help. előre is köszi.