Azaz, hol buherálnak gépeket?
-
Piquet #14 II. fejezet :)
Ugye a történet abbamaradt hétfőn, amikor visszavittem az alaplapot (vidéki kis üzlet), ahol szépen becsomizták, és adtak egy cetlit, hogy átvették. Az eredeti ígéret szerint csütörtökre hoznak 1 újat, kis üzlet ugye, nem állnak hegyekben az abit alaplapok, nekik is hozni kell.
Csütörtökön megjött a cucc, ahogy az kell, szép original csomagolásban, alaplap tasakja leragasztva jól, tutkóra bontatlan. Alaplap bekerül a házba (vadiúj ATX ház, 230-as táppal), monyókártyák bele, power rá, gép bekapcs. A gép bekapcsol fut a windóz, hawaii.
Na gyorsan rakjuk össze, többi kártya is bele, gép bekapcsol, semmi, atx be se indul. Kártyák megint ki, gép bekapcsol, megint semmi.
Tápot kihúzzuk, a gép benyom(valamit "feszültségteleníteni" kell a boltos szerint), majd tápot vissza, gép be újra, és elindul.
Shutdown ahogy kell, ha gépet be akarom kapcsolni újra megint nem jó. Próba cseresznye alapon rakattam bele új ATX-et, új monyó kártyát, új ramot, sőt új procit is (Duron 750), de a hiba ugyanaz. Csak úgy hajlandó indulni, ha előtte a fentebb leírt módon "elsütik".
A gépet otthagytam ismételten a boltban, a boltossal vitetem vissza. Újabb kérdésem a T. hozzáértőkhöz: ez az alaplap defaultból szar (közreműködésem nélkül), avagy csak valami rosszul lett összehozva?