Azaz, hol buherálnak gépeket?
-
Piquet #1 Csövi, elmesélek egy rövid horror story-t:
Tegnap vásároltam egy Abit KT7+Duron 750 párost, mellé körítésnek egy szupi Asus 7100 Gef2 MX-et. Namármost, én maximalista barom állatként úgy döntöttem, hogy frissítem a kütyü bioszát is. Kinyitottam a készikönyvet, precízen elolvastam hogy kell:
1./ Felmásztam az abit honlapjára, letöltöttem az új biost, 2 féle KT7 van a RAID, meg a nem RAID, értelemszerűen én a NEM RAID biosát szedtem le.
2./ Ahogy a használati útmutató mondja kicsomi a biost, rámásolni egy blank bootdiskre, majd bootdisk bebútolni, elindítani a hajrá.bat-ot.
3./ A hajrá.bat lefut, kiírta, hogy no error , meg hogy succesfully completed. Ekkor én megnyomi a reset gombot, ahogy a utasítás írja...
...a reset után a rendszer többé nem állt fel, azóta 3 hosszú sípolással köszönt mindenkit aki megpróbálja bekapcsolni.
Gondolom valami mégse úgy történt a bios frissítés során, ahogy kellett volna, ezért kérdem a mélyentisztelt hozzáértőket: hol buherálnak gépeket, azaz hol tudják nekem a biost újraírni, egyáltalán mi lehet a baja?
Thnx