Milyen alternatívái lehetnek a vallásoknak? Mikor lesz rend?
  • fonak
    #204
    Minden több évtized után bizonyítékok nélkül előálló vádlónak automatikusan igaza van? Nincs ott semmi anyagi vagy más érdekeltség? Lásd #metoo stb.
    Egyébként pedofilvádak (nős) protestáns papokkal, rabbikkal, vagy gyerekek közelébe kerülő nem egyházi személyekkel (edzők, tanárok) is gyakran felmerülnek, de persze azt nem mondja senki, hogy "a pedagógusokban úgy látszik, kódolva van a homoszexualitás". A katolikus egyház egyszerűen csak kedvenc célpont egyes körök számára bizonyos okokból, ezért van mindig nagy hírverés (meg való igaz, hogy minden hierarchikus szervezethez hasonlóan a rk. egyház is alapból arra törekszik, hogy a botrányos ügyek ne kerüljenek nyilvánosságra).
    Elképzelhető persze, hogy több a homoszexuális hajlamú azok között, akik papnak mennek (ezért választják az egyházi pályát, mert tudják magukról, hogy a megnősülés, családalapítás ami a keresztény férfiaktól elvárt, gázos lenne nekik), a homoszexuálisok között pedig sokan vonzódnak kifejezetten a fiatal serdülő fiúkhoz, akár polkorrekt ezt kimondani, akár nem (ez már az ókorban is így volt, és ma is így van pl. Afganisztánban).