Milyen alternatívái lehetnek a vallásoknak? Mikor lesz rend?
-
Séf Bácsi #17 Szerintem a világegyetem nem csak úgy hirtelen keletkezett. Szóval, "bigbumm", aztán máris készen volt minden. Őszintén szólva fingom sincs, hogy hogyan, de tény hogy van, és mi itt vagyunk. És az ember keletkezése is fura egy dolog... Mert az tény sem állja meg teljesen a helyét, hogy ugyebár az a bizonyos majom lemászott a fáról, aztán hajrá! Egy idő után ember lett belőle. Szerintem valami külső erő működhetett abban közre, hogy mi most itt vagyunk. Idegenek? Istenek? Tudja Lenin... Sokat gondolkodom én is ezen a témán, olvasgatok is róla elég sokat, de néha úgy érzem, hogy egyre jobban összezavarodom. Az okosok majd egyszer megfejtik. Pedig egészen biztos itt van az orrunk előtt a megoldás, csak nem látjuk.
Hogy van -e Isten? Véleményem szerint valami van -nevezzük mondjuk felsőbb hatalomnak- ami figyel minket embereket, kezünkbe ad bizonyos dolgokat. Van aki Isten-nek hívja. Azt viszont nem hiszem, hogy minden egyes ember tettét egy valaki "figyelné" úgymond... Nem tudom, lehet, hogy kicsit hülyén fogalmazom. Szóval szerintem ez a felsőbb hatalom (vagy hatalmak), amik figyelnek ránk, és az ember tettei hatással vannak életének egészére. "Amint fent úgy lent..." Ugye ismerős? Szóval ezért nem kell rossznak lenni gyerekek :)
Lehet, hogy ezt közvetlenül nem érezzük, mert talán csak 5-10 év múlva fogjuk tapasztalni cselekedeteink hatását. Most egy nagyon durva példa lesz, de olyan ez, hogy mondjuk szekálsz valakit, mert pl. nincs neki lába, tolószékhez van kötve, aztán pár év múlva nyomorék gyermeked születik... Értitek? Minden tettetek hatással van a jövőtökre. Van aki ezt hívja isteni ítélkezésnek (vagy minek...), hívhatjuk akár így is. Ha megvan a saját Istened.