• Alamos
    #27
    Hát igen, már csak annyi kérdésem lenne, hogy vajon ki tudja, hogy mikor fogják azt mondani a processzorfejlesztő cégek, és más hardware tervező cégek, hogy bocsika, de most már csak 5-10 évenként tudunk új dolgot felmutatni, mert nagyon lassan haladunk most már a fejlesztésben.
    Lehet, hogy megvannak a lehetőségek a további fejlesztésekre, de vajon a támogatás nem fog-e lelassulni? (ez alatt a vásárlást értem)
    Manapság se mondható, hogy igazából a magánszemélyeken gazdagodnak meg a processzorgyártók. Így gondolom, ha már a cégeknek nem kell nagyon gép, mert mondjuk az 5 Ghz-es gép például nem tud még hangfelismerés mellett, még 2-3 másik biztonsági rendszert használni (ujjlenyomat, meg arc például), akkor lehet, hogy megvárják, amíg kijönne egy ilyen gép.
    Ennél a sebességnél már nem lesz nagyon nagy különbség tapasztalható egy irodai alkalmazásban, ahhoz hogy talán megérje nekik lecserélni.

    Bár persze a sebesség jó, csak kérdés az is, hogy mikor lesz akkora, hogy ezáltal teljes valóságot tudjon mutatni nekünk a gép. Onnantól már csak a nagyon bonyolult matematikai számításokra kéne koncentrálni, és azt sokkal gyorsabban megoldanák, mint manapság, vagy valamivel régebben. Bár ez csak az elképzelt jövő, amibe sok minden beleszólhat.
    Akár úgy is alakulhat, hogy nem 0,07-es techológiát, vagy 0,03-as vastagságú lesz egy csík, hanem lemennek az atomok szintjére, és onnantól kezdve az atomok saját elektronjukkal adják tovább az üzenetet.

    Lehet, hogy most álomnak hangzik, de még talán nem vagyunk ott, hogy tudjuk, mi a határ, és mire vagyunk képesek ebben az új világban.
    Alamos