Mikor kezdtél el borotválkozni?
  • smith09 #1835
    Ezzel az egész borotva kérdéssel kapcsolatban az alábbi a véleményem.
    Nem kívánok álszent lenni de én is az egyik legújabb manuális borotvát használom, de annak ellenére a véleményem nem változik amit ki is fejtek az alábbiakban.

Ha megnéztek egy western filmet ami mondjuk a XIX század vége fele játszódik vagy bármilyen filmet a XX. századról látjátok h az emberek milyen borotvákat használnak. Talán kettő fajta volt összesen. Volt az a kihajthatós, amibe a félbe tört pengét kellett beletenni. Egy borotvát az ember évekig esetleg egész életében használhatta, és csak a pengét kellett benne cserélni ami szerintem akkor sem volt tól drága.
    Volt az a másik fajta ami úgy néz ki mint egy " T " betű és egy szorító segítségével a pengét kell beleszorítani.
    Na szerintem kb. ugyannnyi ideig jó mint a másik. Nyele készülhetett fémből vagy műanyagből. Na mármost. Ezeket megvetted és akár egész életedben kihúztad vele.

Nem szeretnék reklámot csinálni senkinek de maradjunk mondjuk a G kezdőbetűjelű gyártónál.
    Kihozta a Sensor nevűt 90 ben. Sensor exelt 93 ban.Aztán jött a mach 3 98 körül. ez már rendelkezett elektromos változattal is.
    Ezt követően jöttek a Fusionok meg ennek a nemrég kiadott legújabb verziója.
    Ez mind cserélhető betétes hozzáteszem nem olcsó betétes. Darabja akár több ezer ft is lehet.
    Érdekesnek találom h ezek a hagyományos pengés borotvák sok sok évtizeden keresztül teljesen jó volt mindenkinek. Ere az utóbbi 20 - 30 évben sorra a dják ki a különböző formájú pengéjü borotvákat.
    Múltkor néztem az egyik legújabb fajtához 8 db betét több mint 10 E ft ba került valamelyik boltban.
    Amíg maga a " zsilett " penge meg 5 db kb. 400 ft ba kerül.
    És hogy miért is van ez az egész szerintem. nem másért mint hogy vedd meg az új és újabb bootvákat, az új és újabb pengéket horribilis árért. Persze ha az új fajta pengéset szeretnéd használni akkor vedd már meg az új nyelet is nem kevés pénzért.
    És mi a baj a régi pengéssel, h miért nem reklámozzák, ajánlják, népszerűsítik ? Legfőbb oka az szerintm h nem lehet rajta élősködni. Ja és persze fillérekből megvan. Én hazsnáltam ilyet és higgyétek el ugyanazt a minőséget biztosítja mint a mai modern méreg drága pengék.
    Na. kb. ennyi. :)