Maya
  • berlinboy6329
    Na hát ebből nem sokat értettem :D

Lehet el vagyok tájolva, de mondjuk ezt olvasva azt se értem, hogy a kiUVzott modell, az egy KÉPFÁJL,nem? jpg,png v vmi más.

Honnan tudja a program, hogy a képfájl melyik része tartozik melyik részhez?

Pl. Bal alsó sarokban van a lába. Honnan tudja a program, h azt a részt kell a lábához használni nem a közepét,ahol mondjuk a feje van? Sima képfájlba ilyen infók nincsenek eltárolva.

Ezt a fajta módszert meg azért kérdeztem, mert UVzás nélkül gondoltam megoldani dolgokat.

Meg együk fel, hogy a kép amit linkeltél, egy objektum kiterített UV mapja. hogy csinálod azt meg, hogy ha ez majd rá lesz hajtogatva az eredeti modellre, akkor a szélei úgy legyenek kifestve, hogy ne látszódjon, hogy nem passzol - tehát látni egy éles csíkot benne -. Négyzetes alakzatoknál még oké, de ilyen girbe-gurba cuccoknál nem értem a dolgot.

És ha vki az iparban akar elhelyezkedni,ilyen alap dolgokat tudnia kéne. Csak hát az UV-zást mindig is rühelltem, mert értelmét nem látom, főleg abban a korszakban, amiben már egyből a modellre is festhetünk,ennek ellenére még mindig kell UVzni. PTEX-szel az a baj, hogy bár jó, de a játékok nem tudják feldolgozni. Állóképre én is Ptexet használnék, mert nincs vele gond, bárki megcsinálja, de mi van ha egyszer majd meg akar mozdulni a ptexes modell? Akkor is működik? Miért nem lehet játékokba is és minden más területre, ahol még UV van, implementálni és végleg lecserélni az egész UV dolgot?