Maya
-
Na sziasztok, megint én vagyok az, egyenlőre még mindig kitartok a LightWave mellett ..;), bár már párszor rendesen megizzasztott. Brutális minőségű képeket lehet vele renderelni, hihetetlen a render-engine-je. Bár már azért kezdem észrevenni a rossz(abb) tulajdonságait is a jók mellett. Pl. az antialiasing-ot nagyon furcsán kezeli, a max. antialiasing quality-hez pl. a teljes képet 17-szer rendereli le, de lehet még feljebb csavarni... persze lehet lejjebb is. Persze mondanom se kell, hogy azért megéri várni ;). Most például a HDRI megvilágítással játszadoztam egy kicsit... be is szurok egy kis képet ez az egyik TEST-Renderem:

A képen láthato "scene"-ben nincsenek lámpák, az egészet a háttérben látható HDR Image (High Dinamic Range Image) világitja meg. Nem semmi... és borzaszto egyszeru használni. Gyakorlatilag maga csak a renderelési ido tobb volt, mint a modellezes+beállitás.. ;)
A Maya-ban is van lehetőség HDR képeket használni ? Gondolom esetleg a Mental Ray segítségével valahogy...