HTML szerkesztés
  • Dj Faustus #845
    "Erre gondoltam. Itt alul a két forrás. Ugyanúgy áblázat, egyátalán nem említ "fos" div-et. .)"
    Épp azt ecseteli, hogy a táblázatokat csak NAGYON SZÜKSÉGES ESETBEN (ne oldalszerkezet készítésére) használd.

"A DOCTYPE-ról tudnál nekem valami magyar oldalt adni ahogy normálisan le van írva, hogy az mire jó, mert arra még nem jöttem rá? :)"

"tehát ha én azon az oldalon azt a menüt a jobb oldalra szeretném helyezni, akkor nem csak azt mondom, hogy "jobbra át", hanem ehelyett most álljak neki számolgatni, hogy mégis mekkora margin-t hagyjon balról, hogy egész jól mutasson a jobboldalon..."
    Balról auto margó, jobbról néhány pixelnyit.

"Css ben még mindig nem értem, hogy mi a különbdég a három közöt??"
    A class több egyedet is jelölhet (több egyednek lehet ugyanaz a class-a), az id csak egy egyedet jelőlhet (egy egyednek lehet csak id-ja). A body pedig egyetlen egyedre a <body>-ra vonatkozik.

Tehát a simával egy adott tag-et formázol, a kettőskereszttel (#) egyet, a pontossal (.) többet.

"Hát én csináltam olyan oldalt, hogy nem a hedörben megadott szavakra keres, hanem a tartalomra, az oldalon megjelenő karakterekre, illetve első helyen hozza ki a google. És semmi köze nincs ehhez (vagy nagyon el vagyok tájolva)."
    A Meta tag-ek elavulnak. Lásd itt.

"(illetve külön css fájl használatával plusz egy fájlt kell megnyitni - szeirntem ez kényelmetlen.)"
    Ebben az a jó, hogy megcsinálod a HTML file-t, és a design-t (CSS) optimalizálhatod 1. más felbontásokra (liquid-design), 2. más eszközökre (webTv, mobilinternet, wap) 3. vakoknak, gyengénlátóknak, stb...
    Másrészt azért jó, mert ráhúzhatod több oldalra (ha ugyanaz az oldalstruktúra) az egy CSS file-t. Ezzel a böngészőnek csak egyszer kell letöltenie a CSS-file-t, és ahhoz igazítja az oldalak design-ját.
    Harmadrészt: az oldalt nem MAGADNAK, hanem a FELHASZNÁLÓNAK készíted!