lézeres-szem-műtét
  • Cvd
    Na egyben mindenkinek:

Bandew: Nyugodtan mehetsz strandolni is pl, a lényeg az hogy legyen rajtad UV-szűrős napszemüveg (asszem 3 hónap után mondták azt hogy mostmár nem kötelező hordani, ahogy érzem). A vízbe menetelt mondjuk nem ajánlanám pár hónapig, nemcsak a szemüveg miatt hanem gondolom a fertőzésveszély is nagyobb. A szemüvegnél vagyon fontos hogy UV szűrős legyen, sokszor még a márkásak sem elég jók ebben hiába írják rá, úgyhogy nem árt bevizsgáltatni, ezt asszem nagyobb boltokban meg tudják tenni. Egyébként valszeg érzékenyebb is lesz a szemed az erős napfényre, én ki sem tudtam mozdulni napszemüveg nélkül, habár egyébként sem bírtam soha úgyhogy úgyis mindig van rajtam.

Lacc: 3,5-ös volt előtte mindkét szemem (azt nem tudom hogy + vagy -, távolra láttam nagyon homályosan, közelre nem volt gond), azt mták a kontrollon hogy jóval 100% fölöttire javították. A 100%-on az átlagot értik, van pl. egy "sasszem" nevű kezelésük a 100%-os látáson is még sokat tudnak javítani, mert alaphelyzaz ember szeme nem tökéletes, tele van a hártya rücskökkel meg egyébb hibákkal, ezeket le tudják csiszolni, így javul a látás hatékonysága. A prospektusukban ezt ki is fejtik, a sasok azért látnak jobban mert a szemük eleve olyan mint az embereknél a kezelés után. Persze ebben valszeg van egy kis marketing is, de alapjában véve igaz. A műtét után egyébként tényleg nagyon jól láttam, a kontrollokon 5-6 méterről elolvastam könnyedén a kontrolltábla legkissebb számait is, azok pedig csak pár miliméteresek. A legtávolabbi dolgokat is tökéletesen élesen látom bármilyen picik is, nem csak egy homályos foltocskát.

Cujo01: Az optimednél tényleg nem semmi felhozatal van, és jó szokás szerint lenge kis nővérkeruhában nyomulnak.:)

Egyébként pár hónapja kaptam tőlük egy demoCD-t, még nem néztem meg hogy mi az, de ha érdekel valakit akkor megnézem és beszámolok róla, meg fel is tudom tölteni valahova esetleg.