Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • lwb
    A történettől én sem voltam hanyattesve a BG2-ben, főleg hogy a BG1 sztorija nekem igenis kurva nagy meglepetés volt. Én is megjelenéskor játszottam vele, volt némi angoltudásom már, szóval nem 0 angollal mentem neki, de az egész bhaalspawn vonal pl engem meglepett. Mai fejjel persze tök sztenderd, hogy a főszereplő a Kiválasztott, aki nagyon különleges meg minden, de akkoriban az AD&D rpg-k többségében nem ez volt a szokásos. A Pool of Radiance és tsai, az Eye of the Beholderek stb, mind szimpla kalandozókkal mentek, egyik generált karakter sem volt különleges semmiben, szimpla szabályok szerint kidobott teljesen átlagos karakter volt.
    Mai szemmel a BG1 is gyermetegnek tűnhet, de akkori szemmel és aggyal, az felnőtteknek sem volt az.

A BG2-ben nem a sztori annyira jó, hanem inkább egyrészt a környezet, ilyen jól a FR világát nem nagyon mutatta még be játék, szerintem azóta sem, meg a karakterek. Irenicus pl. nagyon jó végellenfél, jók az idézetei és jó a szinkronszínész előadása is. A sztori amúgy elég egyszerű, gyermetegnek nem mondanám, de nem túl bonyolult, ez igaz.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Imoent elrabolják, pénzt gyűjtünk a shadow thiefeknek, elmegyünk a szigetre, csapdába esünk és Irenicus elszedi a lelkünket, üldözzük, Mélysötét, végén az elf városban elkapjuk és legyőzzük.