Baldur s Gate Vegigjatszas csicskaknak)
-
Kotomicuki #252 Saját elmondása szerint nem ez volt az első, hasonló korabeli és/vagy stílusú játék a kezében, tehát feltételezhetünk némi tapasztalatot, ebben a témában a fórumtársról és azzal is tisztában volt, hogy nem mai fejlesztés a BG.
Ezek után tényleg nem volna baj, ha megjegyzi a játék topikjában, hogy az elsőre kifogott rajta, de ennél továbbmerészkedni az ócsárlásában nem illene, pláne nem ennyi játékidő után, szerintem.
Reagálni, válaszolni meg olyanok fognak - jobb esetben - , akik már át- és túlélték ezt, így valamilyen megoldással tudnak szolgálni erre. Mivel a játék eléggé sokrétű, már ebben a szakaszában is - pl. karaktergenerálás, beadja/nem adja események - , ezért nem lesznek azonosak a leírtakban a sikerélmény biztosítékai sem. Ez utóbbi nem azért van, mert tudatosan félre akarják vezetni a delikvenst - jobb esetben ;) - , hanem azért, mert mindenki más-más megoldást választott a felmerült problémákra a lehetőségeihez mérten: van aki már az elejétől kitudta fektetni az ellenfeleket, van, aki csak akkor állt bele a harcba, amikor számára kedvezőbbek voltak a viszonyok.
Tehát nem a fórumlakók a hülyék, amikor más-más taktikát ajánlanak a nagyjából azonos szituációra, hanem a játék összetettsége mutatkozik meg már ebben is. Emiatt őket szidalmazni szintén nem illendő, vagy kívánatos.
Szerintem annyi történt az eddigiekből összerakva, hogy nem jöttek elsőre a sikerélmények - souls-osan: a beépített tutorial után egyből egy nehezen kitanulható moveset-ű boss fight-tal indít a gém - , mert hiába lesz Karácsonykor 25 éves a játék, az alapjául szolgáló rendszer sokkal mélyebb, bonyolultabb és elsőre nehezebben átlátható, mint pl. egy Diablo-é. Ezen felindulva leírta ide a túl korai véleményét az eseményekről, majd, mivel nem ezt helyeslő és elvárt szinten együttérző válaszokat kapott, csak még jobban feldúlta magát. Ez lehet "érthető reakció", de elfogadható már annál kevésbé.
Te azt a kort nem sírod vissza, én meg ezért nem ejtenék könnyeket. De abban neked van igazad, hogy inkább csináljunk mást ehelyett.