Baldur s Gate Vegigjatszas csicskaknak)
-
Darun #239 Nem tudom milyen elitista dumáról beszélsz. Még hete sincs hogy a BG 1 végére értem, sztem ennél frissebb élménye a csoportban nem igazán van másnak. Pont a szintezés és az rng miatt voltam úgy vele, hogy nekem bőven elég a normal fokozat is, abban is van elég kihivás. És én pont annyira ismerem a DnD rendszert, amennyit az IWD-ből megtanultam.
Nekem az első végigjátszásom sem akkoriban volt, egyszer valamelyik újsághoz kiadták a teljes BG1/2-t kiegekkel és magyar nyelven (a forditás borzalmas volt és nagyon hiányos). Akkor játszottam vele először és az már bővel a 2000-es évek volt. Mondjuk előtte ami szerepjáték volt és játszottam vele, az a M&M, a Beho is kimaradt, meg kb minden más is amiket emlitettetek. Függetlenül attól, hogy akkoriban már azért asztaliztam. Nem mellesleg abban is pont ezt szerettem a legkevésbé, ha én meséltem, nem is használtam kocka dobálást, hacsak a játékosom külön nem kérte (volt példa erre is).
És mivel az elmúlt egy évben egyszer (amig végigvittem a játékot) sem jöttem fel ide rinyálni, hogy mekkora ótvar ez a játék, sztem nem olyan nehéz meghozni azt a döntést, hogy akar e valaki erőlködni vele, vagy sem. Ez a vergődés totál felesleges. A játék akkor sem lesz jobb. És mint kiderült, okafogyottá is vált, hiszen kb semmi köze nincs a BG3-hoz, tehát még csak ezért is kár vele szenvedni.