Baldur s Gate Vegigjatszas csicskaknak)
-
A BG1 inkább open world, mint a BG2. Abban a tekintetben, hogy a térkép jelentős része bejárható mindjárt az elején, ha akarod. Semmi sem akadályoz meg abban, hogy ne a Friendly Arm Inn, hanem egyenest délnek Nashkelnek indulj meg. Csak a város, Baldur's Gate lesz lezárva a játék elején, ahhoz hogy oda bejuss meg kell oldani a Nashkel bányában a problémát. Amúgy a teljes térkép bejárható, bár nyilván nem érdemes, mert vannak olyan helyszínek, amit nem arra a szintre terveztek (pl. a híd alatt a basiliskek).
BG2-nél csak megjelölt térképpontra tudsz utazni, ha jól emlékszem, de BG1-nél az egyes régióknál, ha a térkép szélére mész, akkor a mellette lévő régió is elérhető lesz, tehát bejárható szinte teljesen az egész világ a város kivételével.
Végül: srácok, nem kell ez az elitista "git gud" papolás. A BG1 egy régi játék, én 18 éves voltam, amikor megjelent és szenvedtem vele sokat, de megérte. Mai szemmel már furcsának hat, hogy ennyiszer meghalunk egy-egy rossz kockadobás miatt, de akkoriban ez full sztenderd volt. Teljesen jogosak a kommenttárs felvetései: a BG1 és 2 régi játékok, régi igényekre.