Baldur s Gate Vegigjatszas csicskaknak)
-
Kotomicuki #227 "Nagyon cuki, hogy hülyének néztek, csak igazából arról van szó, hogy egy 25+ éves játékról kiderült, hogy mai szemmel teljesen elavult és helyenként közel játszhatatlan."
Legutóbb az UFO Aftetlife-ot vettem elő, mert szép emlékek fűződnek hozzá: anno nehéz fokozaton is végigszenvedtem... - mod-dal, ami adott API lőszereket is.
Nos, nincs mit szépíteni rajta, de most normál fokozaton kifogott rajtam és nem tudom elképzelni, hogy régen hogyan tudtam ezt élvezni és végigvinni.
...de felhozhatnám a Fallout Tactics-ot is Tough Guy módban (pl. Quincy, St. Louis, Kansas City - alapjáraton nem volnának ANNYIRA nehezek, de van rajtuk pár "lehetetlennek tűnő apróság", ami megoldásra vár)..., és még mennyi ilyen van.
Azt viszont érdekesnek tartom, hogy ezek mai megfelelőjét pl. a Souls-játékokat meg nem ekézik ennyire..., bár, lehet, hogy ezt is másként látnák, 20-25 év elteltével. :)
Sz'al, változunk..., amit régen megtudtunk csinálni és még élveztük is, azt a mostani énünkkel már lehet, hogy nem, de erről nem a játékok tehetnek, mert "ők" nem/nem "ők" változnak.
Ahogy azt többen leírták: a BG ilyen, a játék elején lehetetlennek tűnő akciók is lehetségesek benne - mivel EZ (is) a történet része: a folyamatos üldöztetés és a menekülés - , de ha még nem alkalmas rá a helyzet, akkor el lehet szaladni, vagy rosszabb esetben visszatölteni és újra nekifutni - a 2 egy kicsit lazább, ebből a szempontból, bár ott az is könnyebbség, hogy "egyből" csapatban lehet nyomulni és már nagyobb mozgástere van a játékmotornak a játékos szintjéhez igazodnia (az ellenfelek száma és nehézségi szintje terén).
Ezektől függetlenül a játék összképe nagyon jó. Ha esetleg nálad ez nem így jelentkezik, akkor nem a játék oldalán kell keresni a hiba elsődleges okát - egy sokkal nyugodtabb, derűsebbnek látszó korból való.