Baldur s Gate Vegigjatszas csicskaknak)
  • hawkie22
    BG1-2 sose volt igazi open world. Annyi szabadságod volt, hogy arra a térképre mehettél, amelyik épp a közeledben volt, a négy égtáj szerint és ennyi. Viszont figyelembe kellett venned, hogy simán seggbe rúghatnak, ha olyan helyre teszed be a lábad, ahol egyelöre semmi keresnivalód nincs.

Amúgy nem tudom, hány éves lehetsz, de az itteni BG-s fórumozók többsége szerintem minimum 30+, inkább 40+, és érdekes módon senki se találta a játék rendszerét se most, se anno kifogásolhatónak. Marhára élveztük a játékot, azt, hogy nehéz, hogy sokszor saját kútföböl kell megoldani dolgokat és ha netalántán olyan eset állt elö, amit most te említettél, hogy rablók megtámadnak túleröben, akkor vagy elszaladtunk vagy felvettük a harcot és esetleg visszatöltöttük halál esetén az állást. Amúgy meg a való életben is van/volt ilyen, föleg a középkorban, amikor pár fös utazócsapatot túlerö támadott meg és megölték öket. Nem tudom, miért kell ezen úgy fennakadni.
    Az asztali változatban, ha a mesélö olyan volt, akkor simán elöjöhetett ilyen eset és akkor bizony legrosszabb esetben újra kellett kezdeni a sztorit.

Nem akarlak becsmérelni, de érzésre olyan 15-18 év körül lehetsz és ez sajnos már nem a te világod. Neked a gyors játékok valók, amik fogják a kezed, vezetnek, mint egy kiskutyát, mindent a szádba és a kezedbe adnak, hogy egy picit se kelljen gondolkodni. Inkább tedd le a BG-t, nem éri meg. Engedd el és játssz mondjuk Call of Duty-t. Vagy BG3-at, bár az se vezet, ott is gondolkodni kell sokszor, illetve ott is számít a taktikázás, nagyon is sokat, sokszor van olyan helyzet, hogy a max. 4 fös csapatodat megtámadják 10+ ellenféllel. Ez a sorozat nem neked való, el kell fogadni.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.09.20. 15:39:27