Baldur s Gate Vegigjatszas csicskaknak)
-
militavia #220 Semmiféle vadonban alvás nincs, mindig fogadóban alszom.
Nem alvás közben jöttek ellenfelek.
Utaztam két pályarész között és akkor támadtak meg.
A játék LEGELEJÉN volt, hogy Imoennel ketten voltunk majd ránk dobott vagy 6 ellenfelet. Szó szerint elején. Megölték Goriont, találkoztam vele, mentem a következő helyszínre és puff, 6 ellenfél két karakter ellen. Tényleg, valóban "zseniális" játék design, ahol "lehet taktikázni és azért halsz meg, mert nem érted a rendszert"..
Jah, nem... XD
Amúgy 1 kivételével asszem az összes első fejezetes quest letudva és többen is 2. szintűek már. Mindenkinek olyan fegyvere van, amihez ért és olyan páncélja, ami a legjobb. Így persze, hogy mindenkit le lehet verni. Csak ez nem "taktikázás". Ezt farmolásnak / grindolásnak hívják...
A játék szabályrendszere hóttprimitív, nem azért akad el benne az ember, mert nem érti, hanem mert lehetetlen feladatokat dob eléd. Bemész az első városba is és random olyan ellenfelek jönnek, akiket csak SOKKAL később tudsz egyáltalán megütni is.
Beszarok az összes fellengzős kommenten, de tényleg.
Nagyon cuki, hogy hülyének néztek, csak igazából arról van szó, hogy egy 25+ éves játékról kiderütl, hogy mai szemmel teljesen elavult és helyenként közel játszhatatlan. Nem az, hogy béna vagy hülye vagyok. Csak így az open world álca ellenére full lineáris a játék.
Még a fejlesztést se nagyon lehet elrontani, mert szintlépés után kb. semmit sem csinálhatsz, legalábbis az első után.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.09.20. 14:13:22