11074353081353622639.jpg
  • Palinko
    #15889
    Persze hogy tudok, szóval ez a discord szoba gyere néz fel, rendeztem magyar szobát is. Egyébként a store nagyon nem jó kifejezés, ez egy gazdasági közösség 4 amcsi alapító taggal, akik látták hogy növekszik a Pi appot felhasználók száma és rájöttek hogy ebben mekkora érték van, mert nem igazán tudsz másik cryptot mondani ahol 6.5 millió ember van. Egyébként pont most megy majd a napokban egy újabb népszámlálás, a core team mindg próbálja ilyenkor kiszúrni a duplikált accokat, a botokat meg ilyesmiket. Na de visszatérve a 3rd party közösségre, úgy működik, hogy először is nálam csprattnál verifikálod magad ami annyit tesz hogy yoti alkalmazást feltelepíted, ők emberek verifikálásával foglalkoznak, útlevél, személyi vaggy vezetői alapján beazonosítják hogy valós személy-e vagy. Arról küldes egy screenshotot, igazából annyit látunk hogy teljes név, telefonszám, email cím, születési idő, nem és nemzetiség, de nem is kell ettől több, kérünk még egy képet az adott dokumentumról, de mivel nem adathalászok vagyunk csak a photoshoppolásokat próbáljuk elkerülni ezért az arc, minden adat lefesthető kivéve a ném meg a születési adat kell hogy párosítani tudjuk a yoti adatokkal. Próbálkoznak a scammerek valamit tenni kell ellene és a yoti appot használja most a Pi app is az azonosításra (KYC) ha azt nem csinálod meg amikor majd egyszer meghívnak el fog veszni a Pi-d szóval a közösség számára kénytelenek vagyunk mi is azonosítani meg ugye a csalók kiszűrése nagyon fontos.

    Utána a beléptetési rendszer úgy működik hogy választasz egy összeget 10-20 vagy 30$ és annyi értékben veszel 3 tagnak valamit, cspratt megy végig a listán és szól a 3 tagnak hogy írjon neked és küldje el az ebay-amazon cuccokat. Ez az első 3 tranzakció kiváltható szolgáltatással is én pl 3D animációt készítettem 3 tagnak úgy kerültem be. Ezek után a tranzakciók után a tagok neked pi-ben fizetnek maajd. Viszont utána a 4-5. hez már mindenképpen pénz kell a szolgáltatás ott már nem játszik, mert ezzek párban járnak 4. nek választhatsz egy akármit jómagad is ebayról pl vagy valami megbízható oldalról, méghozzá olyan értékben hogy sum(3 tranzakció)/2 vagyis ha 20$ választották a tranzakcióknak az 20+20+20 vagyis 60/2 tehát 30 dollár értékben választhatsz egy akármit és Pi ben kell kifizetned ugye ez 0.3 pi. Az 5. meg egy ugyanolyan csóka aki most csatlakozna a közösséghez neki kell venned megint 30$ értékben a példa aszerint és pi-t kapsz azután is természetesen. Ha ezzel megvagy felkerül a neved a listára közösségi tag vagy. Utána a közösségen belül üzletelhetsz a tagokkal van már pár bolt, van például fülöp szigeteken is bolt nézz rá a The Pi Lifestyle oldalra facebookon, én csináltam a fülöp szigetekii üzlet transzparensét :D Az egy fizikai bolt már, árulnak rizst pl 0.25Pi/5kg áron, telefonukor feltölthetik kaja pia, motor alkatrészek ilyen kis boltocska. Vannak mások is pl egyik csóka mézet küld csak hát amcsiból, másik csaj ékszereket készít stb. Még gyerekcipőben jár de azért van már 76 tagunk akik mind végigmentek már ezen szóval nem is annyira kicsi.

    Persze nem csak a boltokban vásárolhatsz, hanem az újonnan belépők majd neked küldhetik a cuccost, igaz ehhez aktívnak kell lenni mert új szabály hogy ha most pl belépnél szeptemberben belépő tagok még küldhetnek neked ha rád jut a sor, de az októberiek már nem viszont ha szeptemberben is felajánlasz valami szolgáltatást vagy terméket és megveszik pi-ért akkor októberben is kaphatsz újjonan belépő tagokat.

    Arról már nem is beszélve hogy aki most belép benne lesz egy sorsolásban és augusztusban a legújabb iphone vagy androidos telefont megnyerheti, nem a legkisebb verziókat, mert 1300$ a keret amit az alapítók dobnak majd össze. Egyébként meg mindent visszaforgatnak a közösségbe, vannak aukciók is havi 10$ a feliratkozás rá abból van havonta pár aukció, azért kell ez a pénz hogy összedobja a közösség tárgyakra, havi 20$ akkor a saját dolgaidat is aukcióra bocsáthatod Pi-ért. Az aukciókból befolyt dolgokból meg van raffle, pl most október 1-jén is 100 ember fog kapni pi-t akiket kihúznak.

    Szóval elég sokrétű és működőképes kis gazdaság folyamatosan beszélget a 4 alapító meg sokszor velem is hogy hogyan működhetne jobban a rendszer stb, a pi úgy van forgalomban hogy van 300 IAT tag az appban még év elején kiválasztották őket és ők utalgathatnak Pi-t szóval ha neked kell valakinek küldeni igazából ők fogják helyetted szóval meghiteleznek. Nincs a hitelen kamat, ha 2 pi-t költöttél addig még majd jómagad is tudsz pi-t költeni 2-t kell visszafizetni.

    Nem számít később mennyi lesz a pi nek az értéke a tőzsdéken a közösségen belül marad a 100$ mert itt megbízható emberek vannak, azért is kell az a küldözgetés az elején, mert aki csak kivenni akarna az nem bír, scammereket is távol tartja azok soha nem adnának senkinek semmit.

    Később ha drágább lesz ettől a pi a tőzsdéken nyilván sok embert vonzana ez a közösség, mert ott olcsóbban szerezhet de valószínűbb hogy olcsóbb lesz szóval ott egy kicsit majd belassul a dolog biztosan de sok ember lesz akkor is akik majd megbízható emberektől akarnak vásárolni akik hónapok óta építik a bizalmat és a 100$ akkor is vonzó lesz szóval csatlakoznak majd. Az a célunk hogy minél több ember legyen bent hogy a lokális üzletelések is elindulhassanak és hogy értéket adjunk a Pi-nek ne úgy járjon mint a sok ezernyi induló crypto.
    Amúgy a core teamel is valamilyen szintű kapcsolatban vagyunk és ahogy én nézem ők is látják mi megy, hogy a sok 3. világ beli gyenge angolsággal mindig csak azt kérdezi hogy tud megszabadulni a pi-től szóval én azt gondolom a 3. fázisban sem fogják csak úgy bedobni a tőzsdére, addig fel kéne építeni a dappokat a smart contractokat governencet az ilyen gazdaságokat mint a the pi lifestyle közösség hogy minél több ember lássa hogy nem éri meg centekért eladni... Viszont az ethereum is ha megnézed centekért ment most meg majd 400$ a bitcoint meg már nem is említem de annak nincs ilyen sok funkciója, az ethereumnak van jó pár dolog de a pinek remélhetőleg még annál is több lesz, Nicolas pl egyetemen tanít a blockchainről szerintem van ott elég ötlet hogy új fejlesztéseket bele tegyenek ami máshol még nincs. Szóval a 100$-os ár nem is biztos hogy annyira irreális, bár nem idén vagy jövőre fog megtörténni, 5-10 éves távlatokban azonban megtörténhet.

    Biztos kihagytam még sok dolgot de már így is hosszú a komment nekem meg főznöm kell lassan, gyere fel discordra és majd válaszolok ha van még kérdés.