kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Sadun Tryst
    GUNDAM Wing
    Iszonyú nagy csalódás volt. Amilyen jól kezdődött, olyan szarul folytatódott. A vége még elég jó lett, de maga a fő történet gagyi volt és idióta. Plusz volt a sorozatban 4 olyan szereplő, akit nagyon nehezen, ill. sehogy sem viseltem el.
    Milliardo, Dhoroty, Treize és Lady Une.
    Ömlengve beszélő, érzelmektől túcsordult, eltorzult és túltontúl szentimántális karakterek.
    Az egész sorozatban Quatre, Trowa és Dou volt a legnormálisabb. Mindenki más idióta volt. (Még Relena is, mert túl gyerekes volt az elképzeléseivel)
    Szal aki jót akar, az inkább kezdjen a Gundam X-el, majd folytassa a Turn A GUNDAM-mel. (univerzumon belül, időrendi sorrend miatt)
    Nálam a sorozat nagyon gyenge 10/4-es értékelést kapott.
    GUNDAM UNIVERZUM:
    Akkor sorolom az idorendet (Az UC az a Universal Century saga, ami 1979-tol 1994-ig az osszefuggo idorend volt):
    Mobile Suit Gundam '79 (Universal Century 78-79)
    Mobile Suit Gundam 0080 War in the pocket (UC 79-80 karacsonya es szilvesztere)
    Mobile Suit Gundam: The 8th MS Team (79-80)
    Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team, Miller's Report (79-80)
    Mobile Suit Gundam 0083 Stardust Memory (UC 83)
    Mobile Suit Zeta Gundam (UC 85)
    Mobile Suit Dubble Zeta Gundam (UC 88 )
    Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack (UC 93)
    Mobile Suit Gundam F91 (UC 123)
    Mobile Suit Victory Gundam (UC 153)

Ezutan az alternativ univerzumok kovetkeznek.

Mobile Fighter G Gundam (Future Century Era)
    Mobile Suit Gundam Wing (After Colony Era 195)
    Mobile Suit Gundam Wing: Endless Waltz (AC 195)
    Mobile New Century Gundam X (Alternativ befejezese es kovetkezmenye a Wingnek, After War Era 15)
    ? Gundam: Called Turn A Gundam (Correct Century Era 2345-2347)
    A Correct Century Era illeszkedik a Universal Century Era-ra: UC 228 = CC 1
    Ez alapjan a ? UC 2573 - UC 2575 -ig tart.

Memories
    Gyönyörű, érdekes, morbid, szürreális, újszerű és fatnasztikus. Ezekkel a szavakkal tudnám alegjobban leírni. Az első rész teljesen komoly sci-fi, kicsit Statinslaw £em utóérzés (Solaris), de azért nagyon ott volt.
    A második rész full poén (az én szemszögemből) a sok elkézelhetetlen és morbid helyzettel. :)
    A harmadik rész pedig egy szürreális világot mutatnak be, ahol egy olyan roszágban élnek főhőseink, ahol az ágyúk a minden. És folyton háborúban állnak valakivel. De, h kivel, azt sose tudni meg.
    A leginkább a 2. világhávorús nácikra emlékezet az egész közösség. Ez a történet inkább tanulságos és érdekes volt.
    Az anime nálam 10/10. :)

Battle Angel Alita és GUNNM Last Order - manga
    Nagyon jó kis manga. Izgalmas, fordulatos, szép megrajzolású, burtális és vicces. A történet kiemelkedő, a helyszínekkel együtt.
    Nagyon sok hi-tech problémát boncolgat a manga, így leginkább gits vetélytárs egy poszt-apokalitikus világgal (nálam ez szimpatikusabb).
    Igaz engem nem ragadott annyira magával. Nem tudom, de valami nekem hiányzott, ami miatt nem tudtam magam igazán beleélni a cselekménybe. Nem tudtam sok dolgon megdöbbenni, nem tudtam a szomorú részeken elgondokodni, h úr isten milyen szar egy dolog ez. Vagy vmi ilyesmi.
    De enélkül a kis plusz nélkül is nagyon élveztem a mangát. 2 nap alatt kivégeztem az alapot majd a folytatást is. (Nem azért mert nem tudtam letenni, hanem azért mert nem volt jobb dolgom...)
    Szal sci-fi rajongóknak nagyon kötelező darab, akik meg ismerkednek a témával, azoknak is jó választás lehet. :)
    A manga nálam 10/9-es.

Következő áldozat Blue Gender lesz, nagyon ígéretesnek tűnik.