FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Prof William #70356 Ez szerintem illik ide a témája miatt. Végül is mangafeldolgozásról van szó.
Battle Angel Alita
Nagyon kellemesen csalódtam. Talán még nem készült ennyire jó anime/manga adaptáció. A mangát már elég régen olvastam de a filmet nézve egymás után ugrottak a régen olvasott a dolgok. Ha csak a háttérben is de igyekeztek utalni amire csak lehetettet.
Külön piros pont hogy igyekeztek egy koherens történetet is kialakítani. Úgy vettem észre hogy az első 2-3 kötet történéseit -némi kikacsintással a későbbi kötetekre- vágták össz egy történetté. De ezt sikerült úgy megoldani, hogy egész jó sztori kerekedett ki belőle.
A szereplők nekem tetszettek. Az Alitát játszó színésznő még az arcát fedő több tonna CGI ellenére is jól játszott és sokak által kritizált nagy szemek is egész jól meg lettek magyarázva ugyanis a film soránSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Cristophert Waltz jó volt Ido-ként. Amolyan igazi apafigura volt. Külön piros pont hogy Alita neve -amit a mangában kb 3 mondattal elintéztek- itt azért egy kicsit mélyebb értelmet kapott.felbukkanó háborús flashbackokból kiderül, hogy Mars katonái mind ilyen nagy szemű fazonok voltak
A többiek még ha nem is volt nagy szerepük - de abban pont jók voltak.
A környezet nagyon szépen sikerült. Mint Zalem (a lebegő város) mint az alatta húzódó Roncsváros igazán hangulatos volt.
Külön jó pont, hogy Roncsvárosból nem csináltak rothadó pöcegödröt, hanem olyan maradt mint a mangában. Egy alacsony színvonalú de azért többé-kevésbé élhető város. A kiborgok és különböző robotok megvalósítása is jó volt.
Ilyennek kellene lennie a legtöbb adaptációnak. A nézők -ebben az esetben- nem akarnak eröltetetten kreatívkodó rendezőket (Legyen Női DOOMSLAYER! Ne pokol legyen hanem vírus! Vegyük ki a homokszörnyeket mert kinek kell az?) hanem el akarnak merülni a nosztalgiában.
Ami itt tökéletesen sikerült. Kaptunk egy -szerintem- elsőrangú adaptációt. Mindegyiknek minimum ilyennek kellene lennie.
Remélem még legalább egy részt láthatunk majd Alita kalandjaiból mert természetesen azért belengettek némi folytatási lehetőséget a végén. De ha mégsem akkor a jelenlegi vég is tökéletes.
9/10