kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • armageddon666
    Neon Genesis Evangelion
    -A legjobb anime. Nem feltétlen a legélvezhetőbb. De mestermű. Kb. mint a szépirodalom meg a ponyvaregények. Ez a szépirodalmi részt gazdagítja szerintem.

Elfen Lied
    -Közrejátszik, hogy első komoly animém volt. De nagyon megmaradt bennem... Erőteljes emlék, emiatt sajna nem tudom újra megnézni. Túl jól emlékszem még rá. Aki csak az erőszakot és a meztelenséget látja benne, az így járt. Nagyon jó tragédia.

Higurashi no Naku Koro ni (+Kai, Reit még nem láttam)
    -Brutális horror. Illetve néhol félelmetes is. Sok résznél kirázott a hideg. A második évad meg inkább a lelket gyötörheti meg. Reménykedünk, hogy hátha, aztán mégse...

Code Geass - Hangyaku no Lelouch (+R2 természetesen)
    -Hát mit mondjak erről? Ha NGE a "szépirodalom" legjobbja, akkor ez a "ponyvaműveké"... Élvezhetőségi faktora meglehetősen magas. Tele van fordulatokkal, kiszámíthatatlan, a minőséget képes folyamatosan hozni, és fokozni. Az állunkat meg csak keresgéljük a földön. Van benne minden, kis komédia, sok tragédia, akció, boldogság mikor jól sül el valami... Hatalmas cliffhangerrel ér véget az első évad, és a második évad a végével becsempészte ezt az animét a kedvenceim közé.

Macross Frontier
    -Ez újonnan került be. Nagy múltra visszatekintő sorozat, én csak a Macross Zerot láttam előtte (és javaslom is megtekintését előtte). Sci-fi, repülő/mechák vannak benne (átváltozósok). Ettől függetlenül a zene (az ének) központi szerepet kap benne. Talán még jobban is, mint az elvileg erről szóló K-ON!. Szerelmi háromszög, csúnya idegenek, űrcsaták, NAGYON JÓ ZENÉK (csodás énekhangokkal). Kell még valami? Megnézésre THORA Blu-ray ripjét javaslom. Talán már kijöttek vele végig. Utolsó pár rész csak IRCről szerezhető be viszont.

Ez az 5 lenne most a kedvencek listám. Tulajdonképp 7, de a folytatásos műveket egynek veszem, és még ha jobban is tetszik egy későbbi része, az elsőt teszem be a listába.
    Ha folytathatnám tuti benne lenne:

Clannad (de leginkább After Story)
    -Nem éppen tipikus háremanime. A második évad semmiképp. A főhős összejön valakivel! Ez talán a leglényegesebb különbség. Illetve, hogy nem abszolút a fanservicere épít. És bizony ez egy sírós anime. Láttam már animét ami után 1 hónapig depis voltam, volt már nedvesebb a szemem az átlagosnál bizonyos animéknél, de ez volt az első és egyetlen ezeddig, ahol könnyeket hullattam.

Berserk
    -Bár az anime csak töredéke a mangának, szinte mintha egy trailer lenne hozzá. Nekem mégis nagyon tetszett. Volt egyfajta hangulata, amit eddig semmi nem hozott vissza. Talán a Claymore, de azért az is más volt. A zenék benne (Forces) valahogy... furák, de nem rosszak... szerintem nem illenének az adott környezetbe, de talán pont emiatt kölcsönöznek egy fura hangulatot az animének, amitől egyedi lesz. Sok a vér, a harc, a karakterfejlődés... Gutts és Griffit kapcsolata... a vége... Nekem tetszett, és lehet megnézem újra. Szintén eléggé tragikus :) Úgy tűnik ez az én műfajom :D

Full Metal Panic (+Fumoffu+Second Raid)
    -Ezt A+on láttam még anno, és valahogy megfogott. Szintén meglehetősen egyedi hangulattal rendelkezik. Nem éppen hihető... Speckó tinikommandó? :D De a lényeg hogy van benne iskolás slice-of-life, szerethető karakterek, egyedi humor, mechák, izgalmas harcok... Jó főgonosz...

Gintama
    -Shounen-paródia. Nem... parodizál ez mindent :D de mikor komolyra veszi... hát ritkán van és nem sokáig... de pont ezért ekkor nagyon intenzív... a Gintamás agyalágyultság a komoly Arcoknál is jelen van, de mégis... jobb a nagy "komoly shouneneknél" :)
    Benizakura-arc
    Kyuubei-arc
    Shinsengumi Rebellion-arc
    ezek voltak eddig a legjobbak. Na meg a recap részek :D (ellentmondásnak tűnik, de nem elírtam :D A recap részek nagyon jók :D)

És még van 2 hely, de annyit írhatnék... Az aktuális Higashi no Edent? A klasszikus Slayerst? Excel Sagat (aminél talán egyedül a világon teljesen elszomorodtam a végén... 24-25. résznél)? Azumanga Daioh esetleg?

The Melancholy of Haruhi Suzumiya
    -Ezt talán betenném még. A teljeset (régi és új részek együtt). Nem tudok objektív magyarázatot adni rá, hogy miért tetszik... Haruhi-ism :D

Eureka7
    -Ezt kihagytam, mert NGE utánzatnak tartom. Ez egyáltalán nem értékcsökkentő akar lenni. Egyszerűen nagyon hasonló, csak ez sokkal emészthetőbben és hosszabban van tálalva. Ez is komoly érzelmi nyomokat hagyott egyébként :)

És +1
    Tengen Toppa Gurren Lagann
    -Ami a leginkább túlhájpolt anime, egy nagyon gyenge kezdéssel (kinek mi... más szerint humoros, nekem nem tetszett), de egy nagyon erős második féllel... Epic: minden... a mechák mérete, a cél, még Yoko mellei is :D, Manly tears... és még valami filozófiai maszlag is volt benne... Gainax, fuck yeah!