kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Prof William
    Na akkor szép sorjában... Az itt irtakat animére és mangára egyaránt értem.

Hentai.

A Hentai inkább amcsi szó. Jelentése beteges, perverz. (Nem hiába ordította Chidory FMP-ben amikor jött a perverz hogy HENTAI!) A japókat nwegíon ki lehet akasztani ha hentai-val hivatkoznak erre. Japánban az ilyet ERO-nak nevezik (Mint Erotika gondolom.) Szóval ha japánban mentek be a kölcsönzőbe hogy kértek Hentait akkor a legkevesebb hogy kivágnak vagy átírányítanak valami helyre ahol már tényleg beteg dolgokat lehet venni. :)

Jómagam közepesen viszonyulok a hentaikhoz. Láttam már párat de csak 5 volt amit megtartásra érdemesnek ítéltem. H-k esetén sokkal nagyobb a szemétarány mint az animéknél de vannak köztük kiemelkedően jó alkotások. Ahol a történet és az előforduló szexjelenet tökéletes egyensúlyban van. A sztori pedig nagyon jó é a szex kb úgy van benne jelen mint ahogy egy romantikus fílmben is van szex. Pl. Wet Summer Dayst MINDENKINEK melegen ajánlom, ha szép történetet akartok látni és nem idegenkedtek egy kis szextől. :)

Megj. A Blue Grendelbe is elég sok szex van mégsem hentai. :)

Anime VS Real Life.

A rajzolóknak sokkal nagyobb szabadsága van mint mondjuk egy filmrendezőnek, és tulajdonképpen mindent le tudnak rajzolni amit kérnek tőlle és nem a makettosoknak animátoroknak kell vesződni vele, mint egy filmben.

Százezres sereg kell? Vagy egy több ezer hajóból álló űrflotta? Gigantikus csata egyszerre 10 000 hajó között? Gigantikus harci robotok háborúja? Vagy csak egy gyönyörű megható tájkép? Esetleg egy olyan tájkép ami egy másik világot mutat? A rajzolók relatíve olcsón megcsinálják ezt, filmben pedig kb 200 milka menne el csak a speciális effektusokra. :)

Karakterek.
    Egy animekarakter olyan színész akire minden rendező vágyna. :) Nem kér 20 milliós gázsit nincsenek sztáralűrjei, és mindig 100% -os beleéléssel játszik. Félelemetesen coolra lehet megrajzolni tulajdonképpen ha elkészül egy anime koncepciója rá lehet szabi magára az anime stílusára hangulatára. Hány amcsi színész mondhatja ezt el magáról?
    Egy Anime karakter eljátszatása színészzel már eleve sok buktatót hordoz magában. Mint mondtam a Anime karaktert a szerepre szabták. Nagyon jó színész kell ha ezt utánna akarja csinálni. Ráadásul a rajongók néznék hogy "Jajj hasonlít e?" + Eggyes szereplőknek olyan arcszerkezet van ami élőszereplőben nagyon röhelyesen hatna. :)
    Vagy képzeljétek el hogy filmben mekkora poénba fulladna egy harci jelenet ahol a szereplők 5 percen át állnak egymással szembe és keményen szövegelnek. :) + közben a haverok is kielemzik ki mire készül. :) Ezt csak animében/mangában lehet jól megoldani.

Érzelmek.

Ebben 10/10 es az anime/manga. Nem tudom miért de nagyon empatikusak a karakterek (legalábbis szerintem) A nagy szem jobban kifejező. Filmekben nem de animében már sajnáltam szereplő halálát sőt férfiasan beavallom már könnyeztem is meg. Olyan jól be tudják mutatni az emberi lélek világos és ördögien sötét oldalát ( és ez itt nem csak szóvirág) hogy az valami félelmetes.
    Szerelem, szenvedély, harag gyűlölet, rettegés... még SEHOL sem láttam olyan mesterien megcsinálva mint az anime műfajban.

Persze szeretem a jó filmeket is de azok a saját stílusukban jók. Az anime is a saját stílusában jó. Az összevegyítésből sok jó nem származhat...

Na most egyelőre ennyi. Majd ha eszembe jut valami még írok. :)