kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Prof William
    Első anime élmények?

Anno az Ezüstnyíl volt az első amit láttam aztán szinte törvényszerűen a SM és a DB volt a következő lépcsőfok, persze még akkor sem tudtam mi az az anime. Még a DB korban hozta el egyszer a heverom az Űramazonok (Gall Force) 3 részét egy agyonnézett kazin és mondanom sem kell lenyűgözött minket. (Engem és kistesómat.) Máig sem értem, hogy kerülhetett ez MO –ra.
    Szinte minden nap megnéztük, és hónapokon át „űrcsatásat” játszottunk. 
    Na akkor kezdett érdekelni hogy ez miféle cucc mert arra rájöttem, hogy ez nem amcsi az biztos. A creditben meg olyan furcsa krisz-krasszok voltak.

Egy újságcikkből amely a káros rajzfilmeket elemezte és pár képel illusztrálta (amik feltünően hasonlók voltak az általam látott cucchoz) ütötte meg a szemem a manga szó. Erre kerestem rá a gimi fergetegesen lassú netjét használva. Lassan tisztába jöttem a anime-manga mibenlétével. Na de honnan szerezzek?
    Aztán három éve egyetemre mentem. Találtam pár havert (meg egy animerajongó barátnőt) aki már animésebb volt és egyikük megadott egy CÍMET egy címe amit azóta sem feledtem. Kitalálhatjátok hogy ama nagybetűs U volt az.
    Akkortájt vezették be hozzánk a szélessávú netet úgyhogy egy nap remegő kézzel beírtam a címet, az FTP re kattintottam és…
    „Úristen mi ez?”
    Eszelős örömvisításomtól a környék kutyái spontán kasztrálódtak, és a vízhang napokig nem ült el. 
    Na de itt egy csomó cím és mivel kezdjem. Először a haverok által ajánlottakat szedtem le, majd véletlenszerűen kiválasztottam egyet és azt szedtem le. Akkor még az animeaddicts előtt ritkaság volt hogy egy anime magyar feliratos de azért boldogultam.
    A tesóm is szereti sőt még anya+apa is elismeri hogy van benne valami. Anya szerint az a jó film ami értéket közöl, ennek sok anime tökéletesen megfelel. Új élményeket adott és a sima hétköznapi élethez adott egy kis pluszt.
    Mivel tévét már rég nem nézünk tesómmal a minap beszéltünk is rólla, hogy, belegondolva ha anno nem ismerem meg ezeket akkor a mai 95% -ban nyál/bűnrossz filmeket néznénk, és sok remek filmnézős élményt kihagytunk volna ezzel.

És egy jokerkérdés. Szerintetek a Saikano megmutatható egy animét elfogadó érzelmekre nyitott szülőnek? Akinek valami igazán érzelmes drámai akarok mutatni?