FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Nuki #13256 Na akkor én jönnék :)
18 éves vagyok. (88.08.27)
Az első animeélményem (bár ifjúkorom tisztaságában még ilyennel hogy anime nem voltam tisztában) Dragon Ball-Sailor moon volt, de ezek annyira nem tetszettek, azért osztályszerte mindenki nézte :)
Még mindig nem tudatos anime-rajongás Pokémon-Digimon párosa adta először RTL II-n majd előbbi később a Retekklubbon. Ezért egyesek olyannyira rajongtunk hogy három kisfüzet betelt képéregényrajzolással :D
(aztán jött Little Fighter képregény-rajzoló-őrület, mangás-figurák verekedős játék mint kb. a Double Dragon csak 1 platformon:)
[persze ezek mind pálcikafigurákkal:] persze akkor még a rajzolás ennyiben merült ki, voltunk 5-7 osztályosok akkor.
Első tudatos animém(úgyértem hogy úgy néztem hogy ez most anime, és tudtam valamit is a témában:) az A+ on Slayers és Inuyasha volt +szinte majdnem minden ami ott ment :D
Igazából A+ -t a yugioh(kártya!!) miatt kezdtem el nézni, de a kártyához képest akkora nagy adag csalódás volt hogy ahhoz csak mostanában jutottam el hogy meg is nézzem:)
Túl fiatal voltam még amikor osztálytársaimmal bevetődtünk az USTEAM korlátlannak tűnő anime-manga-hentai áradatába (még most is annak tűnik:D ) és akkor még nem tudtuk értékelni ezt a kincset :)
Következett egy hosszú szünet, el is felejtettem szinte hogy van ilyen :)
Aztán odaadták a Hellsinget. Megnéztem tetszett:) Letöltöttem elfen liedet, megnéztem tetszett :) Az utóbbit Alucard szinkronszínészének szereplése és fél füllel hallott pletykák alapján szereztem meg :)
(utána a többit is plyetykák alapján, meg passzív megfigyeléssel INNEN szereztem tapasztalatot:)
Azóta ezt a sorrendet (terápiát
) négy emberen alkalmaztam és mindanégyen anime-fanok lettek :D (bár kettejük, lányok ők előtte CSAK inuyashát és CSAK yugioht néztek, ezzel kellett őket terelgetni jó irányba és felvilágosítani őket hogy más is van :)
csak 10-15 sorozatot láttam végig ezért konkrét kedvencem, ilyet nem merek/nem tudok mondani :)
olyat amit utáltam, vagy kínszenvedés volt végignézni olyan eddig nem volt, mert ha első rész nem tetszik, megnézem a követkekzőt. akkorra már megtetszik, ha nem a harmadik rész után (etc) :)
amíg végig nem nézek minden egyes sorozatot amit abbafejeztem, amíg lesznek animét ismerő és ajánló barátaim, addig biztos fogok animét nézni és ennek nem holnap lesz vége ;)
csak ugye tanulásra hivatkozva elég kevésszer tudok csak nézni ilyet:)
(bocs hogy én is sokat írtam:)