FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
21 vagyok, de pár nap és 22.
Kábé fél éve kezdtem animézni nagyiparos módjára, de kiskoromban én is néztem a Niels Holgersont, Kalánka nénit, Mummint, meg hasonlókat. A DB minden formája teljesen kimaradt az életemből, mert az a kevés amit láttam teljesen elvette a kedvem tőle, úgyhogy nem kínoztam magam.
Az első komoly anime tapasztalatom a GITS1 volt, jópár éve, nem sokkal az angol release után. Azonnal beleszerelmesedtem, meg is vettem a drágámat, most hogy kijött itthon is. Azután volt egy baromi hosszú szünet és pár éve gondoltam megnézek egy hentait, mert mondták páran, hogy azért azokban is van történet. Nem tudtam mi micsoda, szóval fogtam a legalsó darabot a USTeam szerverén és leszedtem. Ez volt a Kite. Volt benne egy-két hentai jelenet, amúgy egy egészen jó történettel rendelkezik és a vége még most is az egyik legsokkolóbb anime élményem.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most kábé fél éve nekiestem a USTeam archívumnak. Nem emlékszem már, hogy mivel kezdtem pontosan, de az elsők között volt a Love Hina, Cowboy Bebop, Azumanga, Wolf's Rain. Ha most jutottak volna sorra, akkor lehet nem ütöttek volna akkorát mint alapból, de így meghatározó darabok számomra.Mind a ketten vért izzadva megküzdenek a szabadságukért és a srácot lelövi a gyerek a labdája miatt, a lány pedig az ágyon fekve mondogatja magának, hogy "mindjárt hazaér és boldogok leszünk".
Most ott tartok, hogy egyszerre nézem a Binchou-tant (KA-WA-IIIIIIIIIII), Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu (Guu pofája ki tud üldözni a világból XD) és a Kashimashit (erőt vettem magamon és nézem, de egy erőteljesen félresikerült ismertető által támaszott elvárások miatt hatalmas előnnyel pályázik a legnagyobb csalódás címért).
Kedvenc? Abszolút kedvenc nincs. Sci-fiben GITS, humorban Azumanga (bár blődségban a Jungle is kezdi felküzdeni magát), thrillerben Perfect Blue, fantasy-ban Berserk, techofantasy-ban Evangelion, School Life-ban School Rumble, misztikumban talán az eddigiek közül az X vagy a Paranoia Agent. Experimental animék közül fej fej mellett halad az Excel Saga és a Furi-Kuri.
Igazi nagy csalódásom vagy legsz*rabb élményem még nem volt. Volt egy anime amibe belekezdtem (valami iskolák háborúja csihi-puhi), ami túlzásba vitte az ecchit (történet nulla, bugyi meg melltartó orrba szájba) és inkább hanyagoltam. A másik esélyes még talán a Kashimashi, a már emlegetett nagy elvárások miatt (anélkül lehet jó kis anime lenne).