FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Ha ragaszkodsz hozzá:
Szerintem van karakterfejlődés.
Lásd például Lucyt. Eleinte nem érdekli más csak az, hogy minden emberen bosszút álljon. A legvégén pedig Kouta mondja neki, inkább maga mellett tartja a vonatos incidens ellenére, hogy másokat ne bántson. Lucy megtehette volna, hogy elmegy, de a leges legvégén mégis visszament a szálóba, önként vállalva az "őrizetet". Hiába volt "sejtelmes" a vége, szerintem elég egyértelmű, hogy visszament. Biztos, hogy még egynéhány karakterben megvan a fejlődés csak már nem emlékszem annyira a részletekre.
Az is elgondolkodtató, hogy bár a kutatólaborban állandóan hangoztatták, hogy a dicloniusok egy idő után mindig kialakítják a homicid hajlamot, mégis van rá pár ellenpélda (Nana, vagy a fiatal Lucy aki csak komoly lelki traumák után lett olyan amilyen, és még azok után is próbált barátkozni Koutával és Aikóval).
Párszor említették, hogy a mutánsok is teljesen olyanok mint az emberek, csak a szarvaik és a képességük különbözteti meg őket tőlünk. Érdekes belegondolni, hogy ha nem gyilkolnak le annyi dicloniust csecsemőkorukban akkor vajon mindegyikük lelkileg sérült lett volna, vagy csak azok akiket Lucy-hoz hasonlóan kínoztak a gyerektársai a szarvai miatt? Lehet, hogy minden gyerekben megvan egy kis utálat és bántani akarás mindenkivel szemben aki árt nekik (még a családjukkal szemben is), csak a diclonius gyerekeknek megvan a természetadta eszközük a bántáshoz. Itt jön be, hogy az ember alapból gonosznak születik, vagy csak a tapasztalataik teszik azzá őket?
Szerintem az utóbbi.
A vérességről meg csak annyi a véleményem, hogy a legelején mikor Lucy lefejezte Kisaragit, akkor majdnem kikapcsoltam a fenébe, mert nekem még rajzolva se feltétlenül veszi be a gyomrom az ilyen szintű vérengzést. És örülök, hogy nem kapcsoltam ki, mert a sok véres jelenetért cserébe egy nagyon jó sorozatot kaptam ami elgondolkodtatott arról, hogy mi lenne ha gyerekek kezébe megadnánk a rajtuk esett sérelmek megtorlására használható eszközöket.