Paintball
  • Gabo
    #277
    Továbbra sem vagyok szakértő, de megpróbálok válaszolni erre-arra.

    A hol vegyük meg kérdését szerintem jól látod. A legegyszerűbb, ha az adott webshop oldalán nézed meg, hogy mennyiért szállítanak, vagy tőlük érdemes megérdeklődni ezt. Értelemszerűen ha többen összeálltok, a költségek megoszlanak. Persze ha nem itthon vásároltok a garancia kérdése mindig zűrős lehet.
    Ezen kívül esetleg, a használt felszerelést is érdemes mérlegelni. Erről a magyar paintball fórumok adok-veszek rovataiban tanácsos tájékozódni. Nomeg vatera és társai. Itt is van persze rizikó, de hol nincs...

    Hogy a komplett felszerelés mennyibe kerül erősen igény kérdése. No meg attól is függ, hogy milyen játékot szeretnétek játszani.
    Nekem sokból jött ki, annak ellenére, hogy használtan vettem amit lehetett, de volt egy színvonal ami alá nem akartam menni. Sacra 100k nagyságrend környékén járhat a dolog. Talán valamivel alatta. Ebben benne foglaltatik a játszóruha (katonai gyakorló), maszk, marker, motoros tár, csőkészlet, sűrített levegős palack (ez új), tubeok és egy tube tartó (ezek szintén).
    Nálam okosabbak azt tanácsolják, hogy a kiegészítőkből érdemes a jobbat venni. Egy gyenge markert is össze tudsz rakni egy jó palackkal és tárral. Viszont egy jó markert egy ejtőtár már nem fog kiszolgálni. Egy olcsó, szimpla lencsés maszk megvéd ugyan, de mit érsz vele ha a párásodás miatt nem látsz? Szóval a jobb kiegészítőkkel hosszabb távon akár spórolhattok is valamit.

    A Speedster MG egy Spyder klón, nagyjából még alkatrész szinten is kompatibilis vele. Szóval a két markek kb. egy szinten van. Mind a kettő teljesen mechanikus és viszonylag könnyen karbantartható. Talán egy 14"-es csővet esetleg érdemes még beszerezni hozzájuk, de ennél többet tuningra nem biztos, hogy érdemes fordítani.
    A jobb markerek viszont nem ebben az árkategóriában kezdődnek. És ezt szerintem te is sejted.