Hamarosan (pár hét múlva) beújítok egy új, high-end gépbe és úgy tervezem, én is át-/megtérek. Korábban volt már Linux a gépeimen, többször is, de bizonyos problémák (elsősorban hw support és játék ínség ;) ) miatt pár hónap után inkább ismét visszaváltottam. A legutóbbi úgy két éve volt. :)
Az érdekelne, hogy egy disztrib (akármelyik) képes lesz-e felkúszni csak SATA-s diszkre és legalább minimális szinten elindulni NForce4-es chipsettel? :) Gondolom, az alap kernelváltozat csak fut minden vason, de később ezt is megpiszkálnám kicsit és a gépemre szabnám. Néztem, az NVidia még nem frissítette fel az NF drivereit, a legutolsó tavaly októberi (bár vmilyen szinten az is biztosan jó lesz), tehát az NF4 még nincs benne, viszont nem lenne ám mindegy, hogy ki tudom-e használni az új feature-öket (mint pl. a hw tűzfal és Giga-LAN). Korábban már beleástam magam ilyesmikbe (pl. MX300 audió és Hauppage tuner sikeres és működő beizzítása MDK8 alá, kernel piszkálások, satöbbi), szóval mondjuk a harmatgyenge haladó szintet talán megütöm, tehát nem muszáj lemászni alapszintre, ha jönne válasz. :) Tapasztalatokat is várok efféle környezetből (plus még AMD64 és egy 6600GT).
Már előre látom, hogy lesz ezzel is szívás elég, de most már nem fogok visszaállni (az új munkahelyemen több közöm lesz Linux/Kylix-hez, ezért kell).