star-wars-banner.jpg
  • tigeroo
    csodálatos olvasni azokat a kommenteket, 2 éve is gyönyörű volt, valaki kylo ren picságását látta, valaki pedig látta a vívódó karaktert, és alig várta, hogy jobban kibontsák a sztoriját már akkor is.

na most mivel ez egy trilógia, nem oldhatják meg 2 bites huszárvágással, valahol többet kapunk, valahol kevesebbet ezekben a "felvonásokban".

honnan a fsz-ból tudod, hogy nem térhet vissza a főgonosz? többször is a szánkba lett rágva, hogy eggyé lehet válni az erővel, a szellem ilyen formában megmarad. lehet, hogy snoke mindent kitervelt, megásta a saját sírját egy "rituáléhoz", hogy aztán új testet kapjon (mint ahogy Darth Sidious szelleme is folyton visszatért, hogy ellophassa Anakin Solo-t. Bár, ez már legenda lett, nem kánon).

Abrams felépített pár misztériumot, itt pedig totálisan más irányba ment az egész (Rey származása, Snoke szerepe), ez az egész csak egy bűvésztrükk volt előttünk, és valami nagy durranás lesz itt a folytatásban is még. Hol vannakk Ren lovagjai?

Vártam, hogy kiderülnek ezek! De ezekre nem számítottam. És ennek örülök. 2 év konteózás, elmélkedés, aminek nem volt értelme senki részéről sem. Nekem nagyon tetszik az új felállás.

És most higyjük is el, hogy Rey származása ennyi lenne??! Vagy mégis lesz vele még valamilyen fordulat? Az EP 1-ben ugye Anakinnak volt hasonló "fogantatásban" része . Palpatine ugye beszélt róla, hogy Plagueis megtalálta a módját annak, hogy a midikloriánok segítségével életet teremtsen. Nem lehet, hogy Anakin az ő teremtménye volt? Éss megkapjuk a válaszokat?

Nekem összességében ezért tetszik az új trilógia iránya is. Mert moduláris. Illeszkedik az univerzumba. Kiegészítik egymást, ahogy az előzmény trilógia tette, csak mostmár nem Anakin Skywalker van a fókuszban, hanem nagyon ügyesen, finoman, mostmár több szereplő története fut több szálon.

Mi többet tudtunk meg Phasmáról, mint Darth Maul-ról? Finnről annyit tudunk kb. mint Carlissianról. Poe-ról mint Han Solo...
    Valahol szar látni, hogy ez a SW már nem az, mint régen. De ez van. SEMMIVEL nem ad kevesebbet, mint anno az Új Remény adott. Régen a birodalomról sem derült ki, hogy miért gonosz (leszámítva, hogy szétdurrantották az Alderaan-t az ellopott tervek miatt - Valamilyen fanatikus SW fan azt is összeszedte, hogy a Birodalom igazából a jófiú, és a Lázadás volt a parazita, és az egész csak egy Tom & Jerry hajbakapás)

Nekem az új résszel csak egy jelenet volt kínos, az pedig Leila "úszása", nekem volt kellemetlen nézni azt. Egyébként szerintem jó munkát végeztek a készítők. És ez tetszik az új trilógiában: Míg az előzménytrilógia a politikáról szólt és Anakin életéről (meg ahogy meneteltünk a háborúba), addig itt megint csak embereket kapunk, szereplőket, utakat.

Mondjuk azt sajnálom, hogy nincs olyan fasza, ikonikus zenéje, mint az előzmény trilógiának.