• repvez
    A probléma ott kezdődik, hogy a lakosság nagy része ezt a fajta technologiát nem képes használni. Az idősebb korosztály az önkiszolgálókat se nagyon szereti, nem hogy a polcok között leolvasos modszert.Nekik ez idegen és felfoghatatlan dolgok. Vannak akiknek még a pézlevétel vagy a QR kodos csekkbefizetés is, rengeteg ember csak azért várjha a postást és megy be a postára , hogy csekken befizesse a számláit, ahelyett, hogy csoportos beszedéssel megoldaná és automatikusan meg lenne oldva.
    Ez föleg annak is betudható, hogy sok embernek nem mindegy, hogy mikor fizeti be a számlát és mikor melyiket, mert vagy ételt kell venni vagy befizeti a számlákat és igy nem fér bele ,hogy egy adott időben levonják neki .

Vissza térve a automata fizetőkhoz, amugy a sorok között i leolvasos modszer is rossz olyan értelembe, hogy akkor is oda kell állni a sorba az automatához, hogy beolvasd melyik pénztásnál vagy és lecsippantani az kártyát.Miért nemleht ezt megtenni magán az eszközön , hogy márcsak a kifizetett kosár tartalmmával kimész a kapun?
    Meg értem én, hogy költségbe van a technologia és az eszköz, de igen ha én valaki munkáját pluszba elvégzem akkor adjanak rá kedvezményt.Ha önkiszolgálon fizetek akkor legyen valamivel olcsobb a végösszeg, mint a sima emberes pénztárnál.

DE addig mig pont forditva csinálják addig nem is fogják az emberek preferálni , ugy mint a parkolojegynél is még pluszba rátesznek egy kényelmi dijat ha nem az automatábol fizetsz.DE miért, pont hogy azt kellene támogatni, hogy ne kelljenek automaták vagy ne kelljen papirt meg festéket töltögetni bennuk.Igy is alig parkol valaki ott ahol fizetös ,de igy meg föleg , hogy még azért is drágább mert te a mobilodon fizetsz érte.