Gabbbbbbbbbbbb#3
Nekem tippelnem kéne, akkor szerintem átlagemberek számára Google monopólium lesz, kivéve ha valaki hirtelen váratlan előnyre tesz szert egy transzformerekhez hasonló felfedezéssel. ChatGPT / OpenAI elég nagy bajban van, ezt a piros riadós cikkek nélkül is lehet érezni.
>Az MI-PC pedig szerintem zsákutca. Sohasem lesz rá tömeges igény, mert a helyben futtatható modellek teljesítménye meg sem közelíti a felhőben lévőkét.
Ezzel nem teljesen értek egyet. Jelenlegi formájában CPU tokba integrált "AI" chipek alkalmatlanok komolyabb feladatokra, viszont csak egy 4090-en már hasznos modellt lehet futtatni, ha sikerülne tovább optimalizálni, mondjuk tízszerésére növelve a "hatásfokot", akkor olyan tíz év alatt el lehetne jutni egy olyan szintre, ahol az akkori megfizethető AI PC már tud valamit a CPU tokban is, egy középszintű GPU-val pedig mehetne a kódolás, vagy a rajzoltatás. (vagy Windows 14 rendkívül kifinomultan kielemezhetné az ellopott adataidat a te saját gépeden beküldés előtt) Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2026.01.09. 07:27:06