• Piel
    Valahol mindenkinek igaza van, de nem teljesen. Aki azt mondja, hogy más tudásanyagra van szükség az iskolában és másképp kellene tanítani az teljesen igaz. Aki azt mondja, hogy a történelemből megtanult dolgok vagy a vizsgára bebiflázott anyag elfelejtődött annak is igaza lehet. Másképp kell tanulni. De! Az iskolában vannak alapok amihez ragaszkodni kellene. Ilyen az olvasás, az olvasottak értelmezése. Ilyen a számtan (szorzótábla) amit egész életeben fogsz használni. Később lehet tanulni olyanokat amik a gyerek készségeit fejlesztik, mert nem vagyunk egyformák! Nem a szegregációról beszélek, hanem a hasonló készségű gyerekek együtt tanításáról. Talán még vannak akik emlékeznek... Ha felkészíted a gyereket az életre jó! Ha megtanítod a gyereket gondolkodni az jó! Ha megtanítod a gyereket csapatban tanulni, dolgozni az jó! Ha csak azt tanítod a gyereknek, hogy milyen gazdasági dolgok között kell élnie, hogyan kerülheti el a hiteleket, akkor az nagyon-nagyon káros. Akkor is lesz olyan aki átveri, itt a csúfos végetért valuta alapú elszámolásos hitelekre gondolok. Jól felépített hazugság volt amire az EU országok egy része törvényben szabályozta ezt a kérdés. És volt aki nem. Ezt mondják egyesek marketingnek.
    Nem szerettem a történelmet az évszámok miatt, de sokszor jött velem szemben az információ és tudtam valamihez kötni, mert eszembe jutott! Jó érzés volt!
    Az iskola arra jó, hogy a tudás után átadjon egy szemléletet, egy gondolkodás módot, és egy érzést, hogy én valahová tartoztam! Hálával emlékezek vissza a tanáraimra!
    Ha a dolgozó mindig a AI-hoz fordul, elkorcsosul a gondolkodás és egy irányítható zombi lesz! Van ahol ki is írják, hogy a mesterséges intelligencia tévedhet! Ezért kell a tudás, hogy ezt felülbíráld! Persze, sokszor kell, sok helyen elvárják. Ezt is tudni kell kérdezni!

Én nem szeretném, hogy egy olyan orvos operáljon engem aki így tanult mint a cikkben, és nem szeretnék olyan házban élni amit egy ilyen gondolkodásra képtelen kőműves épített fel.