• t_robert
    ismerjük a mondást... nem létezik szar program csak illuzió... hanem nem elég a hardver hozzá..... tessék új hardvert venni évente. :) Amúgy én Noé mellett kezdtem az informatikát. Az első programjaimat egy ESZR R20-as számítógépen irtam assemblerben. Volt a gép memóriája 64 KB. Ami használt úgy 20 KB rendszermemóriát(supervisor) és maradék 44 KB- memóriában lehetett akár három programot egyidőben futattni prioritásos multitaskban. Vagyis úgy 14-15 KB memóriába kellett beleférni a leforditott gépi kódú programnak. Csinált is a gép úgy 20 ezer utasitást másodpercente. :) 6,25 MB-os lemezek voltak a géphez ős úgy nagyjából 730 méter hosszú mágnes szalagokat használó egységek. amire ráfért úgy 25 MB körüli adatmennyiség. :) és arra is lehetett programot írni. persze nem 300 GB-os COD programok futottak rajta. :) Én még láttam olyan PC programot, ami letörölte a képernyöt, majd kiírta, hogy "Hello word!" volt vagy 4 gépi kodú utasitás és vagy 25 bájt leforditva... :) Na ma próbálja meg valaki ugyan ezt megcsinálni a mai fejlesztő eszközökkel úgy pár 100 KB-os kód alatt... :)