Egyszer biztos jó lesz, de én még nem láttam olyan minőséget, ami a gépből kiesve komoly lett volna.
A PS-hez elég sokan értenek szerintem, sok ember használja általában is, illetve használta, míg le nem csengett a félprofi fotózás/videózás lendülete...
Az Adobe nyilván nem ül a babérjain és beépíti a szoftvereibe az AI-alapú megoldásokat, hangalapú utasításokat stb.
Amúgy nem egy nagy dolog karcot vagy törést kivitelezni képeken. Ami fejvakarós lehet, az a több képen, más-más szögből ugyanaz a törés megalkotása.
Hamisítások egyik ellenörző lépcsője a zajösszehasonlítás. Médiaszerkesztés esetén az illesztéseknél a különböző szegmensek más zajjal, felbontással, háttérrel rendelkeztek. Ha ennek összemosására nem ügyeltek, akkor hiába a látszólag hibátlan beillesztés, megfelelő árnyékok stb. a zajok különbözősége elárulja a hamisítást.
De egy profi erre is ügyelt eddig is. Nyilván nem egy telefonrendelés kicselezésénél, de bíróság elé tárt "bizonyítékonál" igen. Szóval az AI csak megkönnyíti a hamisítást, de nem hoz új lehetőségeket.