Hát nem tudom. Szerintem nem kapcsolják össze az életkorellenőrző adatait a fészprofillal. Annak úgy nem lenne semmi értelme és aláásná az egészet.
Ez csak úgy működhet, hogy, ha az app független és csak az illető életkorát állapítja meg valamilyen hivatalos dokumentum alapján.
És ahogy a cikkben is írva volt, nem ad át még életkort sem, csak azt válaszolja meg az oldalnak, hogy az illető túllépte már a meghatározott életkort vagy sem.
Ez ilyen formán szerintem egy elég elfogadható megoldás lenne. De csak akkor, ha nincs felhőszolgáltatás mögötte, a személyes adatok csak a készüléken vannak tárolva, megfelelő titkosítás mellett.
Bár sokkal előnyösebb lenne, ha még csak nem is tárolna ilyen adatot, max addig, míg megcsinálja az ellenőrzést, majd ezt követően csak a bizonylat marad a telón, hogy átlépett egy bizonyos kort.
Ha esetleg annyira fiatal, hogy később átlép egy másik korhatár-küszöböt, akkor újra csinálja az ellenőrzést és így új bizonylat kerül kiállításra.
Az EU-ban 18 fölött már nem is kell több bizonylatot csinálni, elég egy.
A pontos kor nem lenne meghatározva. Egy gyerek esetén sem lehetne tudni, hogy 13 és 18 között épp hol van, csak annyit, hogy egy küszöböt átlépett.