Kryon#16
Szerintem még ennél is rosszabb a helyzet. Az ENSZ kutatásai tényleg a megnyugatást szolgálják, de nem a munkásosztály kivezetését fedezik vele, még ha lehet is ilyen cél nagytőkések egy csoportjának irányából. Sokkal inkább úgy nézhet ki a dolog, hogy próbálják elhitetni az emberekkel, hogy semmi ok a pánikra, majd szépen lassan, fájdalommentesen lecsökken a népesség a termékenység csökkenése miatt, és ennyi. Miközben egyre világosabban látszik, hogy az, ahogy jelenleg a globális civilizáció működik, több okból sem tartható már fenn sokáig. Ha pedig az összedől, akkor nem lassú népességfogyás, hanem tömeges éhenfagyás és Mad Max világ jön a bolygó legnagyobb részén.
Azt nem hinném, hogy a technikai civilizáció eltűnik, de szerintem csak bizonyos, szerencsés elhelyezkedésű régiókban marad fenn a maira emlékeztető összetett formában, ahol aztán tovább is fejlődhet, de ezeken az "oázisokon" kívül cudar világ lesz...
Amit még megfejelhet az, hogy a civilizációs oázisokban akkorra már esélyes, hogy az MI uralkodik majd. A szükség katalizátora lehet ennek.
A nagytőkések csak azt hiszik, hogy kezükben tartják a folyamatokat, de szerintem a természeti törvények és a matek fog dönteni. Bárki bármit tesz is, ezen a ponton már szerintem nem nagyon befolyásolja a végkifejletet, legfeljebb a saját egyéni sorsát az egészen belül. Utoljára szerkesztette: Kryon, 2025.09.18. 20:21:05