Szerintem az MI előre fogja lendíteni a kutatásokat és akár a szingularitáshoz is elvezethet idővel. Egyszerűen azért mint a prím számok esetében ha nekem kéne egy füzettel keresni a legnagyobb prím számot igazából lehet eljutnék az életem végéig pár tízezer, vagy milliós prím számig pláne ha nem egyenként mennék hanem utánajárnék az elméletének, de hogy a mostani 42 milliós számsort az utódaim sem érnék el az tuti, meg a füzetbe sem férne ki....
Ugye a prím szám keresésnél a számot tudta a CPU generálni az algoritmus alapján és egy másik algoritmus le tudta ellenőrizni, hogy tényleg nem-e osztható valamivel.
Sok kutatási területen eddig is tudtunk volna random dolgokat generálni, csak erőforrás nem lett volna arra hogy ember ezt átnézze, most hogy ilyen szintű MI-nk van simán beülhet az ellenőrzés részére és kiszűrheti azokat az eredményeket amik igéretesek és nem millió kombinációt kell kipróbálni a tudósoknak csak párat.
Az igaz, hogy itt nem az MI az ötletgazda, meg nem is biztos amit kiválaszt, de már a mostani rendszerekkel elérhető ez. Hány felfedezés véletlen alapú, meg hánynál tudják hogy kb merre kell keresgélni de egyszerűen túl sok a lehetőség hogy mindet kipróbálja valaki. Szóval ez az ellenőrző része a dolognak lett most hirtelen nagyon fejlett és értelmes.
Viszont az, hogy lecsapódik az embereknél, hát majd valahol a végén biztos. Mert a mostani fejlődés is lecsapódott valahol, most egy átlagember sok tekintetből jobban él mint egy középkori király. Viszont az átlag termelékenység növekedésből származó többlet profit csak egy kis része csepegett le. Egyre nagyobbak a társadalmi különbségek.... Sokan most is próbálják kitalálni hogy mi az a minimális bér amiért még bejárnak és ez nem sokban más mint a rabszolgaság, mert régen egyiptomban is kötelesek voltak kaját, piát, szállást, pihenést rendezni a rabszolgáknak, most meg inkább adnak pár papirfecnit és oldd meg magad, de ahhoz meg nem adnak eleget legtöbb esetben, hogy osztályt tudj előre lépni, vagy hogy részesülj a termelékenység növekedés előnyeiből....