Én akkor cserélek le egy telefont, ha már az ellenségemnek nem kívánnám, hogy használja. Mármint tetűlassú, és a factory reset sem segít, mert az nem törli az update-eket. Újraflasheléssel meg még elavultabb lesz szoftveresen... Max valami custom ROMmal lenne még használható, pl. LineAge OS-szel, de azt meg ki akar használni, aki átlaguser? Senki.
Én a telefonjaimat nem szoktam kidobni, hanem visszarakom a dobozába, és elrakom emléknek. Néha bekapcsolom nosztalgiázási céllal. Vagy pl. az LG G3-mamat még szoktam használni távirányítónak, mert van rajta infraport.
Ha már itt tartunk, akkor témába vág, hogy mi lenne, ha a cégek nem folyton a fogyasztóra próbálnának minden felelősséget hárítani? :D A tököm tele van már pl. azzal is, hogy a kokakóla mindenre ráírja, hogy "hasznosíts újra", meg "nem vagyok szemét". Talán ne gyártsanak soha le nem bomló szemétnek való csomagolóanyagot, és akkor nem lesz tele velük az óceán. Még lehetne ragozni a suttyó green washing húzásokat, amivel a fogyasztó lelkiismeretére próbálnak hatni. Külön öröm ilyenekkel találkozni egy olyan világban, ahol a rák módjára burjánzó mértéktelen fogyasztás mindennek a hajtórúgója (és a végzete).