"(foleg ha ez a blokkolas pozitiv megerosites alapu lenne, tehat aki nem frissiti be a szolgaltatojanal a "meg megvan" statuszat idonkent annak automatikusan teglaznak a keszuleket)"
Ez egy borzasztó ötlet. Az évenkénti adategyeztetést is rühellem. Bár most lett egy olyan előnye, hogy az adategyeztetéssel megújul a kártya lejárati ideje, amit eddig csak feltöltéssel lehetett megújítani.
A telefon visszaállításánál meg kell csinálni a teljes adatfelülírást, így egészen jó biztonságba kerülnek az adatok. Emellet az érzékeny adatok, reményeim szerint, megfelelően titkosítva vannak eleve.
Szerintem inkább az van, hogy azok, aki évente cserélték a telójukat, kevesebbet ér a pénzük, de a szolgáltatási árak nem mentek lejjebb, inkább nőhettek. Akiknek eleve nem volt lényeg az évenkénti csere, azok nem fogják lecserélni, mert annyit úgysem fog hozni egy új azonos kategóriában és nem is lettek olcsóbbak, illetve az anyagi helyzet sem túl jó.
Megválni meg azért nem válnak meg tőle, mert nem kapnának annyit érte, amennyit szeretnének, aprópénzért meg nem akarják eladni, akkor inkább porosodjon a szekrény mélyén, hátha jó lesz még valamire.
A csereprogramokkal az a baj, hogy sok telefont gyakran nem cserélnek be. Én is voltam így ezzel. Az enyémet bezzeg nem cserélték be anno. Így eleve elvették a kedvem attól is, hogy ilyenekre vadásszak.