Ez nincs így.
20 év tanítok angolt magándiákoknak, közel 25 embert vittem el nyelvvizsgáig már.
Popslágerekből nem lehet tanulni. Egyáltalán. A regény/podcats/cikkek magas szintűek.
A nyelv alapjait csak akkor tudod megtanulni, ha valaki azt elmagyarázza neked.
Az egyik opció a Youtube (vagy Udemy vagy stb) videó. Kiejtésekkel.
Esetleg az oldschool megoldás a nyelvtankönyv kiegészítő kazettákkal, de én abban kevésbé hiszek.
Ha öntanulásra adod a fejed, videók. Amikor én nekikezdtem az orosznak például, öntanulással, akkor a Duolingo volt a legjobb cucc, amit találtam erre. A többi applikáció (4-5 éve még) a nyomába se ért.
A Duolingo legnagyobb hibája, hogy segít ráérezni, gyakoroltat, de a világon semmit se magaráz. Kiegészítő leckének gyakorlára remek, önmagában teljes programnak emiatt gyenge.
Legalább is az volt a Duolingo Max megjelenéséig, ami elvileg AI segítségével magyaráz.
Ezt én feleslegesnek éreztem megvenni és kipróbálni, mert ha kérdéseim adaknak azt a már jelen levő AI nyelvi modellek is gond nélkül meg tudják válaszolni nekem.
Pont azért, mert nyelvi modellek. Az AI ugye PONT ebben jó. Nyelvekben.
Bármikor mármire is adod a fejed, mindig indulj azzal, hogy megkeresed a legjobb eszközöket a feladathoz. Mindegy, hogy az asztalosmunka, csőszerelés vagy nyelvtanulás. Nézz utána annak, mivel érdemes elindulni.
Nyelvet szinten tartni, és gyakorolni a Duolingo egy zseniális cucc. Az ingyenes is.
Nem viccből adok ebből sokszor házi feladatot a diákoknak.
Napi negyed óra gyakorlással is szinten tarthatod a nyelvtudásod, ebbél többel lehet szókincset is fejleszteni, előre haladni.
Nem váltja ki a tanárt (még), de szerintem nem ok nélkül ilyen közkedvelt.