manypet#32
Én nem az MIhoz hasonlítanám. Máshoz.
Anno ha jól rémlik még vitáztam is vele itt, hogy az iskolára semmi szükség, mert amellett, hogy testileg-lelkileg tönkreteszi a gyereket, nem tanít semmit, hanem csak magoltat. Azt is csak elsősorban lexikális anyagot, annak használatára pedig nem hogy nem tanítja meg a gyereket, hanem éppen kiöli a konstruktív, változtatni képes lényt belőle. Parancsot végrehajtó biorobottá teszi.
Molni ezerrel rinyált ellene, jött, hogy ő aztán mennyit de mennyit tanult a tanáraitól, mert azok prímán elmagyaráztak neki valamit, amit nem értett. (Fel sem fogta, hogy idővel ő is megértette volna, avagy valójában most sem érti igazán, csak az adott protokollt mondja vissza.) Engem pocskondiáőztak, hogy biztos bántottak az iskolában azért gondolom így (fel sem fogta, hogy az egész iskolamodell bántalmazáson, gyerekkel szembeni erőszakon, kényszerítésen alapszik, azaz gyakorlatilag mindenkit bántalmaztak a tanárok az iskolában, mert amúgy be sem ment volna), és az érvek úgy pattantak le róla, mint Tiktak cukorka a titánacélról.
Közben meg minden pillanatban bizonyítja, hogy ő a tipikus iskolát végzett "szakértő":
- Tudása alapvetően csak lexikális, gyakorlati tapasztalata szinte nulla.
- Ezt a tudást sem tudja konstruktívan használni, hanem csak visszamondja, amit bemagolt.
- Nem fogja fel, hogy a tudomány soha nem úgy működik, hogy egyből működő dolgokat alkotunk, hanem úgy, hogy kb. 1000X elbasszuk, és utána esetleg 1X sikerül. Na meg hogy megkérdőjelezzük az addigi nézetet és próbálunk mást kitalálni, ötletelni, még ha az faszságnak is tűnik. Emiatt jó eséllyel új dolgot kitalálni is képtelen lenne.
- Ha valami ellenkezik a nézetével, akkor nekiáll rinyálni, köpködni, másokat leszólni, hiszen a tudásra inkább dogmatika.
- Érzelmileg is láthatóan teljesen tönkre vágta az iskola. Nem csak képtelen elismerni, ha tévedett (inkább figyelmen kívül hagyja a témát, ha az kínos neki), hanem akár csak egyetlen ellenvéleményen is (amiben semmi sértő nincs, lásd NEXUS6 írására való reagálását egy másik posztban), felkapja a vizet és pocskondiázza a másik felet.
Ha rajta múlna és sebész lenne, még mindig kézmosás nélkül, talpig véresen menne be a műtőbe gyereket világra segíteni. És elsőként szidalmazná meg pocskondiázná Semmelweis-t, hogy az kezet mert mosni műtét előtt.