• militavia
    Melyik része nem volt világos annak, amit írtam?

1. Pótvíz igény. A szekunder körnek is van, mert 100%-ban tiszta víz nincs és a gépből is oldódik ki ez-az. Cserélni kell.. A Hold vize szerinted mennyire tiszta? Egy 20MWe erőmű pótvíz igénye is tonnás nagyságrend / nap.

2. A pótvíz előkészítésnek vegyszer igénye is van. Az honnan jön? Odateleportál? Hirtelen komplex vegyi üzem is lesz az üzemben?

3. Ha csak egyszer kell vészhelyzet miatt vizet veszteni / karbantartás miatt leengetni, akkor mekkora lesz a vízigény?

4. A hűtés csak sugárzásos módon lehetséges. Nézd meg mekkora hűtője van az ISS-nek és mekkora a kapacitása. Ebből szűrd le mi kéne egy MW-os üzemnek. A bányászat igénye MW-os nagyságrend.

1+2+3+4 Rakd össze ezeket.

Szerinted 60+ év alatt miért nem próbálkozott akkora faszsággal, hogy atomreaktoros gőzciklust üzemeltessen űrben? Még repülőgépen is megnézték, majd skippelték az ötletet. Beindították a reaktort, de nem hajtottak meg vele semmit. Itt halt el a történet. Mert fizikai ökörség volt idelent is. Nemhogy az űrben. Ott még megvalósítani sem lehet jelenlegi tudásunk szerint. Ha meg sikerülne meghekkelni a hőtan jelenleg ismert törvényeit, akkor esélyesen nem atomenergiával fogunk szórakozni, ha olyan berendezésed van, ami képes ignorálni a hőtan főtételeit...

Értem én, hogy szép a sok sci-fi, de a valóság más. Ott lehet szarni a fizikára, a valóság nem. Mert gyorsan meghalsz.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.06.07. 15:13:19