Most meg tudom csinálni, vagy nem tudom? Mert ha nem tudom, mit próbáljak ki? :D
A vízgőz kérdése valóban jogos felvetés lehetne, ha tényleg nem szerepelne. Csakhogy a vízgőz benne van, és a laptörténetben sem látok semmiféle pingpongozást vele. Az angol Wikipédián is ott van (ami a legfontosabb), a helyén kezelve, mint rövid életű, feedback jellegű üvegházgáz, ami a CO2 kibocsátás után felerősíti a felmelegedést. Nem marad ki, csak nem olyan szerepet tölt be, mint a CO2, amit - többek között - mi bocsátunk ki nagy mennyiségben és tartósan.
A CO2 szerepe pedig simán lehet vitatéma fórumokon, politikai körökben, de tudományos szinten jelenleg nincs számottevő hiteles kutatás, ami hitelesen meg tudná kérdőjelezni a domináns szerepét az antropogén klímaváltozásban. Ez nem "elfogultság", hanem egy jelenlegi tudományos konszenzus, ami idővel változhat, de nem fórumkommentek alapján fog változni.
A magyar Wikipédia valóban sok helyen hiányos, pontatlan, vagy kevésbé friss. Ez nem is meglepő, hiszen jóval kevesebb aktív szerkesztővel dolgozik, mint például az angol változat... és emiatt sérülékeny is. De nem érdemes ebből általános következtetést levonni a teljes Wikipédia működésére vagy "cenzúrára" hivatkozni. És valószínűleg Trump sem a magyar Wikipédia böngészése közben "világosodott meg". :D
A Wikipédia adminjai nem "balliberális urak", hanem önkéntes szerkesztők, akiket a közösség választ, nem titkos tanács vagy valami pártiroda. A szócikkek nem azért kerülnek be vagy maradnak ki, mert valaki "nem elég ismert", hanem mert nincs elég független, hiteles, tehát lektorált (tudományos) forrás, ami alátámasztaná a jelentőségét. Ez nem politika, hanem enciklopédikus irányelv.
A Wikipédia nem azért utasít el bizonyos tartalmakat, mert cenzúrázni akar, hanem mert minőségi követelményeket alkalmaz. Az, hogy egy adott pártról nincs szócikk, az nem cenzúra, hanem visszajelzés arra, hogy jelenleg nincs elég független forrás, amely alátámasztaná a szócikk létjogosultságát.
Ha a Wikipédia minden olyan szócikket elfogadna, amit pár ember évek óta próbál rátukmálni, akkor már rég nem enciklopédia lenne, hanem egy fórumos összeesküvés-elmélet gyűjtemény.