• ximix #6
    A HTKA fórumon van olyan bejegyzés melyben azt taglalják, hogy a rendszerirányítóknak nem volt jogi felhatalmazásuk a ződ energia lekapcsolására.
    Másrészt mivel a megújulókkal egy kicsit túl lőttek a célon ezért egy ideális napon túl termelést okozhatnak, így csak a többi erőművet szabályozták vissza ameddig lehetett.
    Viszont a megújulók invertere a hálózati frekvenciát figyeli ehhez igazítja magát, csakhogy a régi erőművek adják ezt a szinkron jelet, amik viszont szinte csak üresjáraton pörögtek, így a megújulok lehetséges elvesztették a szinkron jelet és így a szabályozás lehetőségét, amitől lehet elcsúszni egymástól a frekvencia és a védelem lekapcsolta őket szépen, amitől meg összeomlott a rendszer.

Spanyolország történelmet írt: először fedezte a teljes áramigényét megújuló energia hétköznapon
    https://www.mnnsz.hu/spanyolorszag-tortenelmet-irt-eloszor-fedezte-a-teljes-aramigenyet-megujulo-energia-hetkoznapon/

április 21-én
    A történelmi hét nem ért véget ezzel: öt nappal később, április 21-én 13:35-kor a spanyol napelemek új rekordot állítottak fel az azonnali termelésben, elérve a 20 120 MW-os csúcsteljesítményt. Ez 0,7%-kal meghaladta a korábbi csúcsot, amit 2024. július 12-én mértek.

Ebben a pillanatban:
    A napenergia 78,6%-ban fedezte az aktuális keresletet
    És a teljes energiamix 61,5%-át tette ki

Utoljára szerkesztette: ximix, 2025.04.30. 22:53:38