manypet#20
"Nem tulajdonítok el semmit. Minden, ami a másiknál volt, az továbbra is a másiknál marad."
Igen, éppen azt írtam, hogy ez az egyik nézete a dolognak. És ezt a részét nem is vitatom. Ugyanakkor írtam, hogy mindennek az értéke a befektetett munka. A te elved szerint a tulaj földterületét is elveheted, hiszen mitől is lenne az az övé? Csak mert dolgozott már rajta? (Lásd a föld-újraelosztásban gondolkodó komcsikat.)
"Ha én akarok saját Star Wars folytatást írni, más meg meg akarja venni"
Itt nem csak azt engednéd, hogy te írhass újabb folytatást. Hanem azt is, hogy ha én írok egyet, akkor azt te adhasd el. Ezt hogyan védenéd ki?
Mondok egy példát:
Te egy kezdő zeneszerző vagy. Nem ismernek, nem láttak még az emberek, nem tudnak rólad. Befektetsz energiát abba, hogy megírj egy albumot. Kirakod a netre, gondolva, hogy majd ezzel pénzt is keresel. Erre egy ismert rivális már másnap felhaszálja (éppen erre utazik) és ő játsza le, készít belőle albomot magának. És mindenki azt fogja gondolni, hogy ő írta, te meg csak másoltad róla. Neked nincs pénzed megvédeni magad, neki van pénze akár téged befeketíteni is. És az ismert zenészek arra játszanának, hogy az újaktól elszedjék a megírt zenéjüket és azt lejátszák. Ezt hogyan tudnád kivédeni mint kezdő zeneszerző? Csak mert szerintem ez árt a másiknak.
Azért kérdezem ezt egyébként, mert kezdesz meggyőzni. :-) Csak muszáj a részleteket is tisztáznom.