• RJoco
    Sok helyet foglal a doboz, amiben a lemez van.
    Ha meg eleve az van a dobozban a lemez mellett, hogy még valamelyik platformon aktiválnod is kell, akkor tényleg értelmét veszti a lemez.
    Emellett a legtöbb játékot nem képesek elsőre jól megcsinálni, így kell az online kapcsolat a hibajavításhoz. Vagyis tök fölösleges az a lemez. Gyakran nem is csak egy javítást kap, hanem többet. És akkor ott vannak a fejlesztések, dlc-k. Persze mindent is össze lehetne szedni pár lemezre, de ennek csak akkor van jelentősége, ha a játék már annyira régi, hogy nincs fenn egy áruházban sem. De amíg ott van, addig sokkal egyszerűbb onnan kezelni és frissíteni. Emellett gyakran a kapcsolatot is egyszerűbb egy ilyen platformon fenntartani az ismerősökkel. Meg akkor ott vannak a modok, műhely elemek. Egyszerűbb, mint nexus-ról letöltögetni, másolgatni vagy valami programot használni. Persze ezt nem minden játék támogatja platform szinten és valamit nem lehet másképp modolni.
    Én megértem, hogy nincs szükség lemezekre, a gépemben nincs is ilyen meghajtó. Van egy külső, de csak nagyon ritkán van használva. A PS5-öt vettem lemezes verzióban, de az sincs kihasználva. Gyorsabban letöltöm a játékot, mint ahogy lemezről feltelepül. Emellett a lemez hangos és mindig be kell tenni, cserélgetni kell az adott játékra. A digitális verzió ebben is sokkal kényelmesebb. Bekapcsolom kanapéról és azzal játszom, amivel akarok.