nlght#8
Köszi a választ, van benne logika. Viszont felmerült bennem pár kérdés. Nem vagyok biztos benne, hogy sokáig tűrik még a nyugati lakosok az angol/német/svéd/belga kormányaik végtelennek tűnő migráns betelepítéseit, szerintem előbb utóbb elszakad a cérna, már most is foszladozik. Aztán kinyílik a bicska. Szerintem 10 éven belül erősen konzervatív kormányok lesznek az EU-ban, hacsak nem csalják el a választásokat. A fiatalok folyamatosan jobbra húznak inkább, mostanában inkább a német fiatalokról hallani, mert választásuk lesz.
1. Ha paradigma váltás alakul ki nyugaton, akkor jobban járnánk ha EU tagok maradnánk, és nem egy Fehéroroszország szintű orosz gyarmatocska bábkormánnyal, nem?
2. Miért lenne jó ha az orosz igát húznánk inkább? Nagyobb beleszólásunk lenne a saját sorsunkba? Bármely ország ami eszembe jut megszívta, hogy az oroszokkal szűrte össze a levet. Nincs egy ex szovjet ország sem, ami szívesen Putyin ölébe hajtaná a fejét. De Kínával is ugyanez, van 14 szomszédja és mind a 14 utálja a kínaiakat. Mégis Orbán számára Putyin és Xi a követendő példakép.
3. Miért rossz az egyre központosuló unió?
Ha megnézzük, hogy milyen végjáték variációk létezhetnek az emberiség számára, akkor az utópiát csak úgy van esély elérni szerintem, ha az egész emberiség kibékül és előbb-utóbb összefog. Úgy sose lesz utópia, ha mindig egymás ellen használjuk fel az erőforrásokat.
Szóval addig, amíg több ellenséges frakció feszül egymásnak sose lesz szintlépés az emberi civilizáció számára.