• reptile1313
    "személyeskedés" Az en szotaram szerint csak tukrot tartottam. Az en szotaramban az a szemelyeskedes, ha olyat allitok, ami nem igaz, erveles helyett. De elnezest, ha te igy latod. Az en szemszogembol csak tenyt igyekeztem lekozolni. Lehet,hogy tevedtem. De jelenleg ugy latom,hogy teljesen jogos amit irtam. Tehat jelen pillanatban a gratulaciot csak a tenymegallapitashoz tudtam abszolvalni, igy: koszonom.

"Egyesek meg úgy tesznek, mintha csak abból állna az iskola."
    Na, ilyenekkel provokalod ki azt,hogy az emberek olyat irjanak, amit te szemelyeskedesnek erzel.
    Akkor ezuttal (is) igyekszem megallapitani a tenyt, de megprobalom alaposabban kifejteni, miert nem jo erveles amit irtal:

"csak"
    Egyetlen szo, azt gondolod lenyegtelen, pedig logikailag ez a legfontosabb szo. A csak matematikai rendszerbe transzformalva azt jelenti,hogy a teljes halmaz. Ez a halmaz jelenleg az oktatasi tananyag 100%-a.

Tehat precizebben fogalmazva az allitasodat, te azt mondod,hogy egyesek (pl mi) azt mondjuk,hogy 100%ban magolasbol all a tananyag.
    Ha azt nezzuk mennyit kell gyakorlattal foglalkozni, es mennyit a sok szemet beseggelesevel, akkor az egyetem es a gimnaziumban kb ~90% a magolas, es ~10% a gyakorlat.
    Nekem pl a matematika emelt szintu erettsegire 90%ban az idombol szaraz anyagot kellett szo szerint magolni verskent. (pedig a magolas nelkul is meg tudtam csinalni barmelyik gyakorlatot. minimalis elmelet eleg lenne a legtobb embernek igen komplex modelalkotashoz is.).
    Es ez csak a matematika. Ott van meg a hasztalan tortenelem is. Az brutalis mennyisegu hasztalan adat. kb 95%ban mese, semmi haszna, 5%a eleg lenne (vagy kevesebb) ahhoz amit felhasznalhatunk a gyakorlatban. (de inkabb 1%ra teszem, vagy 0.5%-ra).

Tehat, nem csak magolasbol all, hanem sokkal sokkal tobb magolasbol, mint gyakorlatbol.

Ezert van az,hogy ennyire butak meg az orvosok is, ezert ajanlanak vorosbort amikor rakkelto, ezert ajanlanak voroshust a dietetikusok amikor rakkelto, ezert lehet hivatalos szakma az elelmiszermernok (ami junk food manufaktura profitmaximalizalast tanit gyakorlatilag, ceges erdek bullshit az egesz).

Szoval ne vedd szemelyes tamadasnak, ha tukrot tart valaki eled. Egyszeruen olyan dolgokat irsz, amik a rossz rendszer hibait elbagatelizaljak.

Sot, tulajdonkeppen a hibakat (amik nyilvanvaloak a tobbseg szamara), ugy allitod be, mintha fantazmagoriak lennenek.

Ez ilyen alszkeptikus Cherry Picking stilus, amikor vak tagadassal reagalnak mindenre ami nem tetszik es befogadassal, ami szimpi es kenyelmes, erdeket es egot vastagito.

Utoljára szerkesztette: reptile1313, 2025.04.02. 17:51:21