• Vanek úr
    Direkt fogalmaztam úgy, ahogy. Igen, Gyurcsány az átkosból kilépve hirtelen tudott meggazdagodni, és szinte biztos, hogy közrejátszott a régiekkel való ismertsége (meg egy csúnya olcsón vásárlás- állam általi drágán visszabérlés) is. De neki (vagy pontosabban a feleségének) volt tőkéje létrehozni az Altust - Orbánnak viszont az első millióit is lopnia kellett (a szőlősbirtokos meg a pártházas történettel). Ugyanakkor ő nem azért akart miniszterelnök lenni, hogy a fél országot ellopja - persze, ettől nem lesz elfogadhatóbb. :)
    Tudod, van különbség a Nokiás dobozos (tudom, nem köthető Gyurcsányhoz, de mégis a baloldali egyik ismert pénzeltűnéses példa), és az ezer milliárdos lopások között is. Mindkettő mocsok dolog, mert közpénzhez kötődik. De akkor miért nem azt szidjuk, aki a sokkal nagyobbat lopja? Miért a kicsit lopót? Persze, tudom, ezzel kell megindokolni a nagyobb lopást, hogy 'dehát ő is lopott, akkor mi is megtehetjük, csak sokkal nagyobban'. És akkor innentől minden rendben, csak a 'gonosz másik'-at kell szidni...

De ez itt már tényleg iszonyatosan off....
    Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2025.04.06. 10:31:40